Ga naar inhoud

Reizen & reisinformatie Argentinië

het land van de tango en indrukwekkende landschappen

:alttitle:

Argentinië

De zuidelijke punt van het Zuid-Amerikaanse continent wordt gevormd door Argentinië en Chili, waarbij het zuidelijkste deel van beide landen meer bekend is onder de naam Patagonië. De grens tussen beide landen loopt in lengterichting over het Andesgebergte. De hoogste berg, de Aconcagua (6.959 m), ligt in Argentinië.
Argentinië kent nog grote natuurgebieden, die door de lengte van het land zeer uitlopend zijn qua karakter. Tot de uitzonderlijkste natuurgebieden behoren het Nationaal Park Iguazú (watervallen), het Nationaal Park Los Glaciares (met onder andere de inlandijskapgletsjer Perito Moreno), het Nationaal Park Peninsula Valdés en de parken Ischigualasto (de Maanvallei), Talampaya en Las Sierras de las Quijadas met de bizarre rotsformaties.
Wie cultuur zoekt, kan niet alleen zijn hart ophalen in de hoofdstad Buenos Aires, maar ook in de indianendorpjes in bijvoorbeeld de provincies Salta en Jujuy. Voor Bourgondiërs zijn er verrukkelijke lokale gerechten, met uiteraard de mooiste wijnen.
Kortom een land met vele mogelijkheden.

Terug naar boven