Ga naar inhoud

Noorderlichtreizen

:alttitle:

Noorderlichtreizen

Het verschijnsel noorderlicht (Aurora Borealis) is een van de spectaculairste en fascinerendste natuurverschijnselen in het noordpoolgebied.
Zodra het 's nachts weer voldoende donker wordt en de temperatuur richting vriespunt zakt, kan er in het gehele noordpoolgebied noorderlicht waargenomen worden. Om het te kunnen zien, is het wel nodig dat de hemel licht bewolkt of liever zelfs onbewolkt is. Het noorderlicht dringt niet door een wolkendek heen. Een volle maan kan, als er niet veel activiteit is, veel van het schijnsel wegnemen. Bij sterke activiteit kan een volle maan juiste voor bijzondere foto's zorgen.
Activiteit van noorderlicht (KP-waarde) wordt aangegeven van 0 t/m 9. In Noors, Zweeds en Fins Lapland en op IJsland is bij redelijk heldere hemel en een KP van 4 al mooi noorderlicht waar te nemen.

Kunt u niet vinden wat u zoekt? Stuur ons een bericht met uw wensen of bel ons op +31 10 295 0126 voor overleg of een bezoek aan ons kantoor. Wij kunnen u ook bellen, vul hiervoor dan het bel-me-bericht in. Wij helpen u graag verder.

Terug naar boven