Ga naar inhoud

Skitochten en skitrekkings

:alttitle:

Skitochten en skitrekkings

Begin maart beginnen de dagen in het Noordpoolgebied (de Arctis) al snel weer te lengen. Vaak kan er tot eind april, soms tot in mei geskied worden. Het winterlandschap van Spitsbergen, Groenland, Arctisch Canada, IJsland en Lapland is fenomenaal en nodigt uit tot langere tochten. Ieder gebied heeft zijn eigen kenmerken.
Voor alle tochten geldt dat u over een goede conditie moet beschikken en over de nodigde ervaring met cross-country skiën in de bergen moet beschikken. Voor wie een ultieme poging wil doen, is de skitrekking naar de Geografische Noordpool (The Last Degree) of een oversteek over de Groenlandse IJskap van harte aan te bevelen.

Op Antarctica is het alleen in de zomer mogelijk om skitochten te houden. Op deze pagina vindt u enkele voorbeelden. Voor alle tochten geldt dat u een zeer goede conditie en ervaring met cross-country skiën moet hebben.

De meeste door ons aangeboden reizen vindt u hieronder. Bent u op zoek naar een andere reis in deze gebieden? Stuur ons een bericht met uw wensen of bel ons op +31 10 295 0126 voor overleg of een bezoek aan ons kantoor. Wij kunnen u ook bellen, vul hiervoor het bel-me-bericht in. Wij helpen u graag verder.

Terug naar boven