Ga naar inhoud

Reizen & reisinformatie Kamtsjatka

het Oost-Russische schiereiland met beren en vulkanen

:alttitle:

Kamtsjatka

GEZIEN DE HUIDIGE SITUATIE NEMEN WIJ OP DIT MOMENT GEEN NIEUWE AANVRAGEN OF BOEKINGEN VOOR KAMTSJATKA IN BEHANDELING.

Kamtsjatka is een schiereiland gelegen aan de oostkust van Rusland. Kamtsjatka vormt samen met de Koerilen, Aleoeten en het Alaska Schiereiland de "Pacific Ring of Fire" ofwel de Gordel van Vulkanen. Op Kamtsjatka bevinden zich ca. 160 vulkanen, verspreid over de westelijke en oostelijke bergketen. Van de 29 werkende vulkanen is de Klyuchevskaya Sopka met 4750 m de hoogste. Maar het zijn niet alleen vulkanen waaruit geothermische activiteit blijkt. Alleen al aan de voet van de Kronotskaya Sopka zijn er meer dan 20 geisers actief. Verder zijn er pruttelende modderbronnen, fluitketels, hete en warme bronnen. Door al deze warmte verspreidende elementen en onder de bescherming van beide bergketens heeft zich hier een unieke flora (o.a. Rhododendron camschaticum, Fritillaria camschatcensis) en fauna (o.a. Stellers Zeearend) kunnen ontwikkelen. Verder is Kamtsjatka hét gebied om in de periode van half juli tot begin september op zalm vissende beren te zien.
Het zal dan ook niemand verbazen dat er in dit gebied al vroeg mensen leefden. Van deze oorspronkelijke bewoners (Itelmen, Even, Korjaken en Tsjoektsjen) leeft nog een aantal op zeer traditionele wijze als rendierherder, van jacht, visvangst en het verzamelen van wilde planten en paddenstoelen.
175 km ten oosten van Kamtsjatka liggen de Commandeureilanden (Komandorskij-eilanden), ontdekt door commandeur Vitus Bering, die er ook begraven ligt. De eilanden kennen enorme zeevogelkolonies (o.a. papegaaiduikers en andere alkensoorten). In de wateren rondom de eilanden leven zeeotters, Stellers zeeleeuwen en Orka's.

Hieronder vindt u meerdere zomer- en winterreizen naar Kamtsjatka. Kunt u niet vinden wat u zoekt? Bel +31 10 295 0126, stuur een bel-me-bericht of mail ons uw wensen.

Terug naar boven