Ga naar inhoud

Reizen & reisinformatie in Arctisch Rusland

Van de immense gletsjers op Franz Josefland tot aan de warme bronnen in Tsjoektsjen

:alttitle:

Arctisch Rusland

SITUATIE RUSLAND - OEKRAÏNE

In verband met de huidige situatie kunnen helaas geen aanvragen of boekingen aannemen voor Arctisch Rusland.

Rusland is een immens groot land dat in het noorden grenst aan de Noordelijke IJszee. Het gebied ten noorden van de boomgrens tot aan deze zee, dat de meeste mensen kennen als Siberië, wordt ook wel aangeduid als Arctisch Rusland. Door het barre klimaat is dit een uiterst dunbevolkt gebied. In het verleden leefden hier slechts nomadische volkeren die rondtrokken met hun rendierkuddes. Aan de kust hadden zich enkele vissers-jagers gevestigd.
De eilanden in de Noordelijke IJszee zijn nooit echt bewoond geweest. Franz Josefland, Nova Zembla, de Nieuw Siberische Eilanden en Wrangel zijn slechts door expedities als tussenstation gebruikt op hun weg naar de Noordpool. Later kwamen er enkele onderzoeksstations, die nu weer voor een groot deel verlaten zijn.
Over het algemeen zijn het gebieden met een zeer specifiek planten- en dierenleven. Vaak uniek genoeg om juist daarom deze gebieden te willen bezoeken.
Het zuidelijker gelegen Kamtsjatka en de Koerilen hebben een grote aantrekkingskracht door de hoeveelheid (actieve) vulkanen, andere geothermische verschijnselen, de grote hoeveelheid beren en zeevogels die hier te vinden zijn. Het Kola Schiereiland, de Witte Zee met de Solovetski-eilanden behoren tot het Russische deel van Lapland.

Terug naar boven