Ga naar inhoud

Rondvlucht over Antarctica

Een kijkje op het binnenland van het Witte Continent

:alttitle:

Rondvlucht over Antarctica

Bent u niet zo sportief dat u per ski's de halve ijskap oversteekt of wilt u niet dagenlang op zee zitten en toch Antarctica zien? Dan biedt de Australische luchtvaartmaatschappij Qantas de oplossing: zij bieden een aantal keer per zomerseizoen een vlucht over Antarctica aan voor een beperkt aantal passagiers.

De reis in het kort

De Australische organisatie Antarctic Sightseeing Flights huurt de laatste jaren een Boeing 747-400 van de luchtvaartmaatschappij Qantas voor een klein aantal rondvluchten over het zuidpoolgebied. De vluchten vertrekken vanuit verschillende steden in Australië zoals Melbourne, Adelaide, Perth en Sydney. Vooral de vlucht rond Oudejaarsnacht is zeer populair. De vluchten duren gemiddeld 11,5 uur.
De prijzen van de stoelen zijn op een andere manier samengesteld dan op een gewone vlucht. De stoelen bij het raam zijn duurder dan de stoelen in het midden van het vliegtuig. Diegenen die op de heenweg bij het raam zitten, moeten op het keerpunt ruilen met de mensen die op de heenweg niet bij het raam hebben gezeten. Iedereen behalve de mensen die de goedkoopste business-klasse en de goedkoopste economy-klasse hebben geboekt, komt in aanmerking voor deze "stoelendans". Op deze wijze heeft (bijna) iedereen kans om het bijzondere continent Antarctica te kunnen zien.

Impressies

 • 1/1

Data & prijzen

Pagina bijgewerkt op 1 november 2023
zuidpool-201
 • Rondvlucht vanuit genoemde plaats in Australië. 
 • Twee maaltijden aan boord.
 • Explorerskit met o.a. landkaart.
 • Stoel in gekozen klasse. 
 • Heenweg of terugweg zitplaats bij het raam, behalve bij goedkoopste business-klasse en goedkoopste economy-klasse, dit zijn de plaatsen op de middenrij. 
 • Reis van huis naar vertrekplaats in Australië en terug.
 • Benodigde overnachtingen vooraf en achteraf.
 • Verzekeringen.
 • Uitgaven van persoonlijke aard.
 • Reserveringskosten € 75,00 per persoon.

Benodigde vluchten, overnachtingen eventuele verlenging:

Indien gewenst, verzorgen wij uw vluchten het beginpunt in Australië en terug, benodigde overnachtingen en gewenste verlenging in Australië.
Stuur ons uw wensen of bel +31 10 295 0126. Liever gebeld worden? Vult u dan het bel-me-bericht in. Wij bellen u dan op het gewenste tijdstip en leggen u graag de mogelijkheden voor.

Compensatie CO2-uitstoot
Als compensatie voor de CO2-uitstoot van iedere reiziger die een reis heeft gemaakt, koopt Beluga Adventures een boom voor het project Leembossen (Het Groene Woud) in Noord-Brabant en een boom voor het project De groene corridor van het Nevelwoud naar het Regenwoud in Costa Rica. Beide zijn projecten van Trees for All.

Compensatie CO2-uitstoot

Als compensatie voor de CO2-uitstoot van onze reizigers, doneert Beluga Adventures sinds 01 januari 2020 bomen aan Trees for All voor projecten in Nederland voor herstel en aanleg van klimaatbestendig bos en voor projecten op Borneo, Madagaskar en in Zuid-Amerika waar ook bossen hersteld worden om het leefgebied van dieren zoals Orang-oetans en poema’s te verbeteren.
Lees hier meer over Trees for All en hun projecten.

Terug naar boven