Notice: Undefined index: og_title in /var/www/vhosts/belugareizen.nl/acc.belugareizen.nl/site/assets/cache/FileCompiler/site/modules/markupseo/MarkupSEO.module.php on line 381

Notice: Undefined index: og_description in /var/www/vhosts/belugareizen.nl/acc.belugareizen.nl/site/assets/cache/FileCompiler/site/modules/markupseo/MarkupSEO.module.php on line 383

Notice: Undefined index: custom_head in /var/www/vhosts/belugareizen.nl/acc.belugareizen.nl/site/assets/cache/FileCompiler/site/modules/markupseo/MarkupSEO.module.php on line 507

Notice: Undefined index: custom_body in /var/www/vhosts/belugareizen.nl/acc.belugareizen.nl/site/assets/cache/FileCompiler/site/modules/markupseo/MarkupSEO.module.php on line 513
Kamperen bij de Keizerspinguïns op Antarctica Ga naar inhoud

Kamperen bij de Keizerspinguïns op Antarctica

avontuurlijk en actief

:alttitle:

Kamperen bij de Keizerspinguïns op Antarctica

Onderstaande reis laat u kennismaken met het binnenland van Antarctica. Er komen geen schepen en er zijn geen wegen. U wordt daarom per chartervliegtuig bijna tot op de plaats van bestemming gebracht. De laatste kilometers zult u moeten skiën, want het vliegtuig mag niet zo dicht bij de kolonie landen. In de omgeving worden dan de tenten opgezet. U thuis voor de komende dagen. En dan maar kijken, kijken en fotograferen..........

Reisbeschrijving Kamperen bij de Keizerspinguïns op Antarctica.
Twee dagen voor de geplande vlucht wordt u in Punta Arenas (Chili) verwacht. Deze dagen zijn nodig voor instructie en voorbereiding. Als de weersomstandigheden gunstig zijn, vertrekt u op de geplande datum met een chartervlucht naar het binnenland van Antarctica. De vliegtijd is ca. 4,5 uur.
Bij helder weer heeft u een geweldig uitzicht over de Drake Passage en Antarctica. Het doel, Union Glacier, ligt aan de voet van Mnt. Rossman in een van de hoogste bergketen op Antarctica, het Ellsworthgebergte. Na landing wacht u een warm welkom in het basiskamp. De volgende morgen is er een informatiebijeenkomst en kunt u zich voorbereiden op de tocht naar de kust waar de Keizerspinguïns zich bevinden.
Op de derde dag vliegt u richting Weddellzee. Afhankelijk van de weersomstandigheden zult u twee tot drie dagen bij de Keizerspinguïnskolonie kunnen verblijven. U kunt dus in alle rust de dieren gadeslaan en fotograferen. Er is tenslotte (bijna) 24-uur daglicht. Ondanks dat u er waarschijnlijk geen genoeg van kunt krijgen, komt de tijd dat u terugkeert naar Union Glacierkamp.
U verblijft hier dan nog een nacht voor het chartervliegtuig u weer terug naar Punta Arenas brengt. Hier overnacht u in een van de centraal gelegen hotels waar u tevens weer kan genieten van warm en koud stromend water.
De volgende dag kunt u dan huiswaarts keren of uw reis in Chili of Argentinië voortzetten.

Er bestaat ook de mogelijkheid om Kaapstad in Zuid-Afrika naar de basis Schirmacher Oasis te vliegen en vandaar uit naar de Keizerspinguïnkolonie.

Als u deze reis kiest

 • Zeer avontuurlijk, zonder extreme conditie-eisen.
 • Bij uitstek geschikt voor fotografen.
 • Verlenging in Chili c.q. Argentinië mogelijk.
 • BELANGRIJK: Bij deze reis moet rekening gehouden worden met oponthoud wegens weersomstandigheden. Dergelijk oponthoud is eerder regel dan uitzondering!!!

Impressies

Draai het scherm voor een betere ervaring
 • Dat is nog eens bijzonder wakker worden.
  1/3

  Dat is nog eens bijzonder wakker worden.

 • Keizerspinguïns in een indrukwekkend landschap.
  2/3

  Keizerspinguïns in een indrukwekkend landschap.

 • Tijd om Keizerspinguïns en het landschap te fotograferen.
  3/3

  Tijd om Keizerspinguïns en het landschap te fotograferen.

Data & prijzen

Pagina bijgewerkt op 28 december 2022
zuidpool-701

De prijzen zijn inclusief

 • 1 dag voorbereiding in Punta Arenas,
 • Transfer van Punta Arenas naar de luchthaven en v.v.,
 • Retourvlucht Punta Arenas - Antarctica,
 • Geplande vluchten binnen het programma op Antarctica,
 • Verblijf op Antarctica op basis van volpension,
 • Gebruik kampeeruitrusting,
 • Engelssprekende gids,
 • SGR-dekking.

De prijzen zijn exclusief

 • Retourvlucht van Amsterdam via Santiago naar Punta Arenas,
 • Eventuele brandstoftoeslagen,
 • Verblijf in Punta Arenas,
 • Persoonlijke uitrusting (o.a. ski's) en kleding,
 • Kosten vanwege vertraging in Punta Arenas,
 • (Fris)drankjes,
 • Verzekeringen,
 • Uitgaven van persoonlijke aard,
 • Bijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (€ 2,50 per boeking).
 • Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) € 5,00 per persoon.

Union Glacierkamp

Als tussenstation wordt het Union Glacierkamp gebruikt. Dit kamp ligt in de beschutting van de indrukwekkende Mnt. Rossman. De hierbij horende landingsstrip ligt gunstiger dan die bij Patriot Hills. Vandaar dat het kamp verplaatst is naar deze nieuwe locatie.
Ook het nieuwe kamp bestaat uit een aantal goed geïsoleerde tenten met echte bedden. Er is tevens een aantal gemeenschappelijke tenten waarin onder andere het restaurant is. Hier worden onverwacht rijkelijke maaltijden geserveerd die u doen vergeten dat u zich op zeer grote afstand van de bewoonde wereld bevindt. Op dit moment zijn hier echter (nog) geen douches met stromend water. Er kunnen maximaal 80 gasten in het Union Glacierkamp verblijven.

Schirmacher Oasis

Schirmacher Oasis is een zo goed als sneeuwvrije plek in Dronning Maud Land (het gedeelte van Antarctica ten zuiden van Zuid-Afrika). Op slechts 14 km afstand is er een goede landingsbaan voor vrachtvliegtuigen, die zowel passagiers als goederen naar de basis brengen.
De basis zelf bestaat uit een aantal goed geïsoleerde, containerachtige gebouwen, die ieder plaatsbieden aan vijf mensen. Buiten de slaapvertrekken is er een keuken, een woonkamer, toilet met douche en een Russische sauna.

Vluchten, overnachtingen of verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij uw vluchten van huis via Santiago naar Punta Arenas en v.v., benodigde overnachtingen en eventuele verlenging in Chili / Argentinië. Meer weten? Stuur een bericht met uw vragen of wensen of bel ons op +31 10 295 0126. Leiver gebeld worden? Vult u dan het bel-me-bericht in. Een bezoek aan ons kantoor behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden.

Compensatie CO2-uitstoot
Als compensatie voor de CO2-uitstoot van iedere reiziger die een reis heeft gemaakt, koopt Beluga Adventures een boom voor het project Leembossen (Het Groene Woud) in Noord-Brabant en een boom voor het project De groene corridor van het Nevelwoud naar het Regenwoud in Costa Rica. Beide zijn projecten van Trees for All.

Compensatie CO2-uitstoot

Als compensatie voor de CO2-uitstoot van onze reizigers, doneert Beluga Adventures sinds 01 januari 2020 bomen aan Trees for All voor projecten in Nederland voor herstel en aanleg van klimaatbestendig bos en bomen voor het project “Herstel van de bossen op Borneo” het leefgebied van de Oerang-oetang.

Terug naar boven