Ga naar inhoud

Lange individuele wandelreis Zuid-Groenland

heerlijk zwerven door het groene landschap

:alttitle:

Lange individuele wandelreis Zuid-Groenland

Het zuiden van Groenland is echt groen met weeldigere, bloemrijke valleien die uitnodigen tot wandelen. Maar er zijn ook hemelsblauwe meren en immense gletsjers die dagelijks ijs in de fjorden duwen, dus ook aan ijs en ijsbergen geen gebrek. Deze wandelreis neemt u mee naar pittoresek dorpjes, door weidse landschappen naar hoge bergtoppen met fantastisch uitzicht. In het voorjaar en de zomer bloeien planten overdadig, terwijl eind augustus, begin september de herfstkleuren verschijnen. Bovendien kan die late periode bij helder weer noorderlicht verschijnen aan de nachtelijke hemel.

De reis in het kort

Na aankomst in Narsarsuaq in Zuid-Groenland volgt een korte transfer naar het Blue Ice Café waar u de informatie krijgt voor de wandeltocht. Onderweg verblijft u in eenvoudige hostels in Tasiusaq, Narsaq en Igaliku en op bij de boerderij Sillisit. Waar nodig wordt u met een bootje naar het volgende deel van het fjordenstelsel gebracht en verder wandelt u in eigen tempo. Vindt u het wandelen heerlijk, maar wilt u niet uw hele bagage zelf meedragen? Geen probleem, tegen meerprijs kan bagagetransfer geregeld worden (wel vooraf boeken!).
Na 12 dagen te hebben rondgezworven eindigt de reis op het vliegveld van Narsarsuaq vanwaar u naar Kopenhagen of een andere bestemming Groenland kunt vliegen.

Wilt u liever via IJsland reizen? Dat kan ook, maar i.v.m. het vluchtschema is de reis dan één dag korter.

Als u deze reis kiest

 • Individuele wandelreis in eigen tempo.
 • Overnachting eenvoudige accommodaties op basis van logies, 3 nachten op basis van logies/ontbijt.
 • Inclusief boottransfers en wandelkaart.
 • Deze reis is zonder bagagevervoer, tegen meerprijs kan de bagage voor u vervoerd worden.

Impressies

 • De wandeling naar het plateau dat uitzicht biedt op de Qooroq IJsfjord.
  1/19

  De wandeling naar het plateau dat uitzicht biedt op de Qooroq IJsfjord.

 • De rode kerk van Qassiarsuk.
  2/19

  De rode kerk van Qassiarsuk.

 • Gestrande ijsbergen in allerlei maten. Foto: Ad Laanen.
  3/19

  Gestrande ijsbergen in allerlei maten. Foto: Ad Laanen.

 • Fjord met ijsbergjes, een van de velen in Zuid-Groenland.
  4/19

  Fjord met ijsbergjes, een van de velen in Zuid-Groenland.

 • Genieten van het landschap, Zuid-Groenland.
  5/19

  Genieten van het landschap, Zuid-Groenland.

 • Het haventje van Narsaq.
  6/19

  Het haventje van Narsaq.

 • Uitzicht op Narsaq.
  7/19

  Uitzicht op Narsaq.

 • De beloning na een flinke klim. Foto: Ad en José Laanen.
  8/19

  De beloning na een flinke klim. Foto: Ad en José Laanen.

 • Wandelen door het ruige berglandschap van Zuid-Groenland Foto: Ad Laanen.
  9/19

  Wandelen door het ruige berglandschap van Zuid-Groenland Foto: Ad Laanen.

 • Huisjes aan de rand van Qaqortoq.
  10/19

  Huisjes aan de rand van Qaqortoq.

 • Uitzicht over het kleurrijke plaatsje Qaqortoq.
  11/19

  Uitzicht over het kleurrijke plaatsje Qaqortoq.

 • Prachtige blauwe ijsberg in de omgeving van Qaqortoq.
  12/19

  Prachtige blauwe ijsberg in de omgeving van Qaqortoq.

 • Het haventje van Narsaq met kleurrijke huizen op de achtergrond.
  13/19

  Het haventje van Narsaq met kleurrijke huizen op de achtergrond.

 • Genieten van het uitzicht.
  14/19

  Genieten van het uitzicht.

 • Groenlandse ratelaar.
  15/19

  Groenlandse ratelaar.

 • Bloeiende Grasklokjes.
  16/19

  Bloeiende Grasklokjes.

 • Landweggetje. Onderweg komt u misschien een enkel mens of schaap tegen.
  17/19

  Landweggetje. Onderweg komt u misschien een enkel mens of schaap tegen.

 • Wandeling door Igaliku.
  18/19

  Wandeling door Igaliku.

 • Op weg naar de boerderij in de omgeving van Igaliku.
  19/19

  Op weg naar de boerderij in de omgeving van Igaliku.

Dag tot dag

 • Narsarsuaq

  Na aankomst in Narsarsuaq loopt u naar het nabijgelegen Blue Ice Café (circa 2 min.) waar u de informatie krijgt voor de wandeltocht in Zuid-Groenland. In de middag kunt u een korte wandeling maken naar "Signalhøjen", vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de gletsjer. U verblijft de komende twee nachten in het hostel in Narsarsuaq.

 • Narsarsuaq

  Dagwandeling naar de Narsarsuaqgletsjer die 8 km van het plaatsje begint. U begint door de Bloemenvallei, beklimt een 300 m hoog plateau vanwaar u een panoramisch uitzicht heeft over de gletsjer. Een wandeling van een half uur brengt u tot aan de rand van de gletsjer. De wandeling terug gaat over dezelfde route, maar u zult verbaasd zijn hoeveel nieuwe dingen dat u tijdens de terugweg ontdekt.

 • Qassiarsuk - Tasiusaq

  Transfer per boot naar Qassiarsuk (Brattahlíð). Hier kunt u de overblijfselen van de boerderij van Erik de Rode en de replica van het kerkje dat Erik's vrouw Tjodhilde liet bouwen. U verblijft of op de boerderij in Tasiusaq aan de Sermiliqfjord. Het is een relatief makkelijke wandeling over een trekkerpad door het indrukwekkende berglandschap met kleine diepblauwe meertjes. In dit gebied leven zeearenden die op de thermiek rondzweven.
  Totale afstand ca. 10 km.

 • Tasiusaq

  Vanaf de boerderij Tasiusaq is een dagwandeling mogelijk naar het uitkijkpunt Ipiutaat. Het is een redelijk makkelijk terrein. Hoofdzakelijk grasland dat hier en daar doorsneden wordt door een stroompje of beekje. Vanaf het uitkijkpunt kijkt u op de tweelinggletsjer die zich een weg banen vanaf de ijskap naar de Sermilikfjord. (Afstand circa 20 km.)

 • Tasiusaq - Sillisit

  Wandeling naar de boerderij Sillisit (14 km). Vanaf Tasiusaq volgt u de eerste drie kilometer een schapenpad langs de binnenkant van het fjord, voordat u aankomt in Nunataaq. Vanaf Nunataaq volgt u een gravelweg richting Qassiarsuk. Na ongeveer een kilometer loopt er een pad naar rechts, deze slaat u in. De weg loopt kris kras door het landschap. Indien het slecht weer is, kunt u ook de gravelweg blijven volgen, u passeert dan de boerderij Inneruulalik, voordat u aankomt in Sillisit. Deze weg is langer (14-17 km). De boerderij ligt ten zuiden van Qassiarsuk tegenover Qooroqfjord. De komende twee nachten verblijft u op de boerderij.

 • Silisit

  Er zijn meerdere wandelingen rondom Sillisit. Als het goed weer is, kunt u naar de top Naajat (ongeveer 590 m) wandelen. Vanaf dit uitzichtpunt heeft u een fantastisch uitzicht over het fjord. Het pad is niet aangegeven. Daarnaast zijn er verschillende korte wandelingen te doen rondom de boerderij.

 • Narsaq

  Boottransfer van Sillisit naar Narsaq. Hier heeft u twee overnachtingen in Narsaq Hostel.

  Dagen ter vrije besteding in Narsaq. U kunt in de omgeving rondwandelen of de mensen gadeslaan in hun dagelijkse bezigheden. U kunt ook een bezoek brengen aan de markt, waar dagelijks versgevangen vis, zeehond en andere etenswaren te koop worden aangeboden.
  U kunt in de omgeving wandelen, naar onder andere Kvanefjeld, het gebied waar veel bijzondere gesteenten, zoals het roze mineraal Tugtupit (rendiersteen), te vinden zijn of het museum bezoeken.
  Verder zijn er diverse optionele excursies waaraan u kunt deelnemen:
  > Bootexcursie naar de Tweelinggletsjers.
  > Boottocht naar Qaqortoq.

  Als u vanaf Reykjavík vertrekt, heeft u hier een dag minder.

 • Narsaq - Itilleq

  Boottransfer van Narsaq naar Itileq. Van hier wandelt u in een uur over de Koningsweg naar Igaliku. Het kleurrijke dorpje wordt als een van de mooiste van Groenland gezien. Ook hier is het omringende landschap van een ongekende schoonheid.
  U verblijft drie nachten in de Igaliku Country Hotel op basis van logies/ontbijt.

 • Igaliku

  In de omgeving van Igaliku zijn verschillende wandelmogelijkheden:
  > Dagwandeling naar het Plateau vanwaar u een fantastisch uitzicht heeft over de Qooroqfjord en de Qooroqgletsjer. Vanaf de gletsjer kalven regelmatig enorme stukken ijs af, die als ijsberg tijden in de fjord blijven drijven. Mineraalverzamelaars kunnen hier op zoek naar Labradoriet. (Afstand 15-20 km)
  > Dagwandeling naar de waterval en het uitzichtspunt Nuuluk (823m) ten zuiden van Igaliku. (Totale afstand 20-22 km).
  > Ruïnes uit de tijd van Noormannen.
  > Museumbezoek.

 • Itilleq - Narsarsuaq

  Boottransfer van Itileq naar Narsarsuaq. Transfer van de kade naar het vliegveld van Narsarsuaq.
  Vanhier kunt u naar Kopenhagen of een andere bestemming in Groenland vliegen.

BELANGRIJK

De beschreven route sluit aan op de vluchten via Kopenhagen. Indien u via IJsland reist is de route, i.v.m. het vluchtschema van Air Iceland, een dag korter.

Reis op maat? Geen probleem, de route kan naar uw wensen worden aangepast.

ACCOMMODATIES

Pension & Hostel in Narsaq:
Igdlo Guesthouse in Narsaq is een pension met 2-pers. en 1-pers. kamers, gezamenlijke douches en toiletten op de gang. Er is een kitchenette.
Igdlo Hostel heeft 2-, 4- en 6-pers. slaapkamers waar u in eigen slaapzak overnacht. Gezamenlijke douches en toiletlen op de gang. Er is een keuken met eetkamer.
In het naastgelegen Hotel Narsaq is een bar en restaurant.

Sermilik Hostel in Tasiusaq 
Dit hostel heeft 2-, 3- en 4-pers. slaapkamers waar u in eigen slaapzak overnacht. Er zijn tevens 2-pers. kamers met opgemaakte bedden. Voor beide accommodatieypen zijn er gezamenlijke toiletten en douches op de gang. Er is een huiskamer en een uitgeruste keuken waar u zelf maaltijden kunt bereiden. Maaltijden kunnen ook besteld worden.

Boerderij Silisit
De boerderij heeft verschillende accommodatietypen waaronder de 2-, 3- en 4-pers. slaapkamers waar u in eigen slaapzak overnacht. Er zijn tevens 1- en 2-peers. kamers met opgemaakte bedden. Douches en toiletten zijn gemeenschappelijk en bevinden zich op de gang. Er is een huiskamer, een uitgeruste keuken om zelf maaltijden te bereiden, maar u kunt ook ontbijt, lunch(pakket) en diner bestellen.

Igaliku Country Hotel bestaat uit zes 2-pers.huisjes met badkamer met douche & toilet. In het hoofdgebouw zijn tevens acht (kleine) 2-pers.kamers met gemeenschappelijke douches & toiletten op de gang.

Hotel Narsarsuaq:
Hotel Narsarsuaq heeft 93 kamers gedeeltelijk met eigen badkamer en gedeeltelijk met gemeneenschappelijke douches en toiletten op de gang. Er is een cafetaria, restaurant en bar.

Hostel Narsarsuaq:
Het gebouw biedt plaats aan max. 36 personen, die ondergebracht worden in hoofdzakelijk 4-pers. kamers. U slaapt hier in uw eigen of een gehuurde slaapzak (wel vooraf reserveren!). Er zijn twee badkamers met douche en toilet. Er is een ruime keuken met eet- en woonkamer. 

Data & prijzen

Pagina bijgewerkt op 31 oktober 2023
groenland-406

De prijzen zijn inclusief

 • 9 overnachtingen in eenvoudige onderkomens bij boerderijen en hostels op basis van logies.
 • 3 overnachtingen in Igaliku Country Hotel op basis van logies/ontbijt.
 • Boottransfers Narsarsuaq - Qassiarsuk // Sillisit - Narsaq // Narsaq - Itilleq // Itilleq - Narsarsuaq.
 • Wandelkaart.
 • Beluga informatieboekje.
 • Compensatie CO2-uitstoot.

De prijzen zijn exclusief

 • Reis van huis naar Narsarsuaq en v.v.
 • Benodigde overnachtingen in Kopenhagen op heen- en terugreis.
 • Eventuele verhoging van toeslagen en/of belastingen.
 • Overige transfers.
 • Excursies.
 • Maaltijden & (fris)drankjes.
 • Verzekeringen.
 • Fooien & uitgaven van persoonlijke aard.
 • Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) € 5,00 per persoon.
 • Bijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR) € 2,50 per boeking.
 • Reserveringskosten (€ 25,00 per boeking).

Benodigde vluchten, overnachtingen en verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook de benodigde vluchten naar Narsarsuaq en v.v , de benodigde overnachtingen in Kopenhagen en/of Reykjavík en eventuele verlenging in Groenland, Kopenhagen of IJsland.
Het is ook mogelijk om de heenweg via Kopenhagen te vliegen en terug via Reykjavík of v.v. Prijzen hiervoor zijn op aanvraag.
Heeft u interesse? Stuur ons uw wensen of bel +31 10 295 0126 voor overleg of een afspraak op ons kantoor. Wilt u teruggebeld worden, vul dan het bel-me-bericht in.

Compensatie CO2-uitstoot

Als compensatie voor de CO2-uitstoot van onze reizigers, doneert Beluga Adventures sinds 01 januari 2020 bomen aan Trees for All voor projecten in Nederland voor herstel en aanleg van klimaatbestendig bos en voor projecten op Borneo, Madagaskar en in Zuid-Amerika waar ook bossen hersteld worden om het leefgebied van dieren zoals Orang-oetans en poema’s te verbeteren.
Lees hier meer over Trees for All en hun projecten.

Terug naar boven