Ga naar inhoud

Wandelen in Zuid-Groenland

met bagagevervoer

:alttitle:

Individuele rondreis met wandelingen Zuid-Groenland

Rondreizen door Zuid-Groenland en bijna dagelijks wandelingen maken door het indrukwekkende berglandschap met gletsjers en meren die gevuld zijn met brokken gletsjerijs. U overnacht op meerdere plaatsen van waaruit u de wandelingen en excursies gemaakt kunnen worden en waarbij u grotendeels zelf de lengte en het tempo van de wandelingen bepaalt.
Vluchten, overnachtingen en boottransfers zijn voor u geregeld. Terwijl u met een dagrugzakje van plaats naar plaats wandelt, wordt uw bagage naar de volgende overnachtingsplaats gebracht. Een uitgebreide wandelkaart helpt u bij het uitzetten van uw wandelingen.

De reis in het kort

De reis begint na aankomst in Narsarsuaq in Zuid-Groenland. In het plaatselijke Blue Ice Café wordt de planning met u doorgenomen en kunt u eventueel vragen stellen. Vervolgens wordt u met een bootje van Narsarsuaq naar Narsaq gebracht. Daarna gaat u op pad. De mensen in de pensions, boerderij en hotel zijn u graag behulpzaam bij het uitzetten van de juiste route, waardoor u wandelingen naar eigen interesse en conditie kunt maken. In de plaatsjes kunt u ook musea en andere bezienswaardigheden bezoeken.
U overnacht Narsaq, Igaliku, boerderij Sillisit en Narsarsuaq.
Op de laatste dag wordt u weer naar het vliegveld in Narsarsuaq gebracht. Vanhier kunt u naar IJsland, Kopenhagen of een andere bestemming in Groenland vliegen.

Als u deze reis kiest

 • Individuele rondreis met wandelingen.
 • Overnachtingen in pensions en gastenverblijf bij een boerderij op basis van logies/ontbijt.
 • Inclusief boottransfers en wandelkaart.
 • De reis kan op maat worden aangepast en gecombineerd worden met andere delen van Groenland.

Impressies

 • Wandelen naar de Sirmilikfjord, Zuid-Groenland. Foto: José Laanen.
  1/15

  Wandelen naar de Sirmilikfjord, Zuid-Groenland. Foto: José Laanen.

 • Brattahlið bij Qassiarsuk, het replica kerkje uit de tijd van Erik de Rode en zijn Noormannen.
  2/15

  Brattahlið bij Qassiarsuk, het replica kerkje uit de tijd van Erik de Rode en zijn Noormannen.

 • Braya purpurascens is een van de planten die tijdens de wandelingen gezien kan worden.
  3/15

  Braya purpurascens is een van de planten die tijdens de wandelingen gezien kan worden.

 • Zweedse kornoelje.
  4/15

  Zweedse kornoelje.

 • Weg naar het uitzichtpunt op de Qoorooqgletsjer, Zuid-Groenland.
  5/15

  Weg naar het uitzichtpunt op de Qoorooqgletsjer, Zuid-Groenland.

 • Grintbed met Breedbladig wilgenroosje.
  6/15

  Grintbed met Breedbladig wilgenroosje.

 • Uitzicht op Qaqortoq vanaf de heuvel.
  7/15

  Uitzicht op Qaqortoq vanaf de heuvel.

 • Historisch museum in Narsaq.
  8/15

  Historisch museum in Narsaq.

 • Traditionele feestkleding in het museum van Narsaq.
  9/15

  Traditionele feestkleding in het museum van Narsaq.

 • Bootje in de fjord.
  10/15

  Bootje in de fjord.

 • IJsbergen kunnen overal in de fjorden drijven.
  11/15

  IJsbergen kunnen overal in de fjorden drijven.

 • De "wandelpaden" worden ook door de vele schapen gebruikt.
  12/15

  De "wandelpaden" worden ook door de vele schapen gebruikt.

 • Overblijfselen van het kerkje en bijgebouwen in Garðar, Zuid-Groenland.
  13/15

  Overblijfselen van het kerkje en bijgebouwen in Garðar, Zuid-Groenland.

 • Kunstwerk en kerkje in Igaliku, Zuid-Groenland.
  14/15

  Kunstwerk en kerkje in Igaliku, Zuid-Groenland.

 • Bootexcursie. IJsbergen in de Qooroqfjord die afkomstig zijn van de Qooroqgletsjer, Zuid-Groenland.
  15/15

  Bootexcursie. IJsbergen in de Qooroqfjord die afkomstig zijn van de Qooroqgletsjer, Zuid-Groenland.

Dag tot dag

 • Aankomst in Narsarsuaq en door naar Narsaq

  Na aankomst op het vliegveld wordt uw bagage naar het Blue Ice Café gebracht. Het is een klein stukje dat u zelf te voet aflegt. In het café krijgt u de laatste informatie voor de wandeltocht in Zuid-Groenland. Daarna wordt u met een bootje naar Narsaq gebracht. Deze tocht van circa één uur geeft u al een beeld van de omgeving en misschien komt u onderweg al wat ijsbergjes tegen.
  Overnachting in Guesthouse Narsaq.

 • Narsaq

  Dag ter vrije besteding in Narsaq. U kunt in de omgeving wandelen of de mensen gadeslaan in hun dagelijkse bezigheden. De markt is het punt waar de inwoners elkaar ontmoeten en waar de dagelijks vers gevangen vis, zeehond en andere etenswaren te koop worden aangeboden. Het kleine museum herbergt een permanente tentoonstelling over geschiedenis van de Noormannen die zich hier aan het einde van 10e eeuw vestigden.
  De bergachtige omgeving met tal van uitzichtpunten nodigt uit tot wandelen. Vooral Kvanefjeld, het gebied waar veel bijzonder gesteenten zoals het roze mineraal Tugtupit (rendiersteen) te vinden zijn, is een geliefd wandelgebied.
  Verder zijn er optionele excursies waaraan u kunt deelnemen, o.a.:
  > Bootexcursie naar de Tweelinggletsjer.
  > IJsbergensafari.

 • Narsaq - Itilleq - Igaliku

  Na het ontbijt wordt u bij de kade in Narsaq verwacht voor een boottransfer naar Itilleq. Hier gaat u van boord en wandelt u over de 4 km lange "Koningsweg" naar Igaliku. Dit kleurrijke dorpje ligt rond een baai in een groene omgeving. De overzijde van de baai is veel ruiger met de bergtop Illerfissalik als blikvanger.
  Hier verblijft u naar keuze drie nachten in het Igaliku Country Hotel of Gardar Hostel.

 • Igaliku

  Dagen ter vrije besteding om de omgeving van Igaliku te verkennen. Er zijn mooie wandelingen te maken, zoals:
  > Dagwandeling naar het Plateau vanwaar u een fantastisch uitzicht heeft over de Qooroqfjord en de Qooroqgletsjer. Vanaf de gletsjer kalven regelmatig enorme stukken ijs af, die als ijsberg tijden in de fjord blijven drijven. Mineraalverzamelaars kunnen hier langs de route op zoek gaan naar Labradoriet. De totale afstand is 15 tot 20 km.
  > Dagwandeling naar de waterval en het uitzichtpunt Nuuluk (823m) ten zuiden van Igaliku. Deze wandeling is 20 tot 22 km.
  > Wandeling naar de ruïnes uit de tijd van Noormannen.

 • Itilleq - Sillisit

  Vandaag begint de dag weer met een boottransfer. U gaat van Itilleq naar de boerderij Sillisit. Van de aanlegplaats loopt u naar de boerderij, die op een prachtige plaats ligt recht tegenover de Qooroqfjord. De gletsjer achterin de fjord zorgt ervoor dat altijd wel ijsbergjes en soms ijsbergen voorbij drijven.
  In deze idyllische omgeving verblijft twee nachten op de boerderij.

 • Sillisit

  Wat een geweldige omgeving! Als het goed weer is, kunt u over een ongemarkeerd schapenpaadje naar de top Naajat (ongeveer 590 m) wandelen. Vanaf dit uitzichtpunt heeft u een fantastisch uitzicht over het fjord. Houdt u het liever wat lager dan is een wandeling naar de Sermilikfjord (vertaald: fjord met ijsbergen) een goed alternatief.

 • Sillisit - Qassiarsuk - Narsarsuaq

  Van Sillisit naar Qassiarsuk loopt een 15 km lang karrenspoor. In Qassiarsuk (Brattahlid) zijn nog duidelijk sporen van bewoning door de Noormannen te vinden. Erik de Rode stichtte hier in 982 zijn boerderij. Optioneel kunt u hier deelnemen aan een begeleide tocht naar de ruïnes. Er is tevens een klein museum en een replica van het kerkje dat Eriks vrouw hier had laten bouwen, wel uit het zicht van de boerderij, want Erik moest niet veel hebben van het Christendom.
  Aan het einde van de middag wordt u naar Narsarsuaq aan de overzijde van de fjord, gebracht. Hier overnacht u naar keuze in het gelijknamige hotel of hostel.

 • Narsarsuaq

  Vanuit Narsarsuaq is een laatste enerverende wandeling te maken:
  > naar de plaatselijke uitloper van de ijskap, de Narsarsuaqgletsjer. Het is een wandeling van 8 km, die begint in de Bloemenvallei. Daarna gaat het pad 300 m omhoog naar een plateau. Bij helder weer heeft u hier een schitterend uitzicht op de gletsjer. Als u een half uur verder wandelt, dan staat u aan de rand van de gletsjer. Terug loopt u over de dezelfde weg.
  Overnachting in Hotel Narsarsuaq of Hostel.

 • Excursie Qooroqfjord - vertrek Narsarsuaq

  In de ochtend is het tijd voor een bootexcursie naar de Qooroqgletsjer. Verbaas u nog een keer over de mooie kleuren en vormen van de ijsbergen die rond het kleine bootje drijven en drink een drankje dat gekoeld wordt door 1000 jaar oud gletsjerijs.
  Na terugkomst kunt u nog verder reizen door Groenland of naar huis vliegen.

BELANGRIJK

De beschreven routevolgorde is een voorbeeld. In verband met het beperkte aantal overnachtingsplaatsen kan het zijn dat de volgorde moet worden aangepast, maar dit heeft geen invloed op de sfeer en wandelmogelijkheden van de reis. 

ACCOMMODATIES

Pension & Hostel in Narsaq:
Igdlo Guesthouse in Narsaq is een pension met 2-pers. en 1-pers.kamers, gezamenlijke douches en toiletten op de gang. Er is een kitchinette.
Idglo Hostel heeft 2-, 4- en 6-pers. slaapkamers waar u in eigen slaapzak overnacht. gezamenlijke douches en toiletlen op de gang. Er is een keuken met eetkamer.
In het naastgelegen Hotel Narsaq is een bar en restaurant.

Igaliku Gardar Hostel biedt plaats aan maximaal 17 mensen. Er zijn 4- en 2-pers.slaapkamers waar u in eigen of gehuurde slaapzak overnacht.
Er zijn gemeenschappelijke douches en toiletten op de gang. Er is een huiskamer en een uitgeruste keuken waar u zelf uw maaltijden kunt maken.
Ontbijt kan ook besteld worden. 

Boerderij Sillisit
De boerderij heeft verschillende accommodatietypen waaronder de 2-, 3- en 4-pers.slaapkamers waar u in eigen slaapzak overnacht. Er zijn tevens 1- en 2-pers.kamers met opgemaakte bedden. Douches en toiletten zijn gemeenschappelijk en bevinden zich op de gang. Er is een huiskamer, een uitgeruste keuken om zelf maaltijden te bereiden, maar u kunt ook ontbijt, lunch(pakket) en diner bestellen.

Hotel Narsarsuaq:
Hotel Narsarsuaq heeft 93 kamers gedeeltelijk met eigen badkamer en gedeeltelijk met gemeneenschappelijke douches en toiletten op de gang. Er is een cafetaria, restaurant en bar.
Hostel Narsarsuaq:
Het gebouw biedt plaats aan max. 36 personen, die ondergebracht worden in hoofdzakelijk 4-pers.kamers. U slaapt hier in uw eigen of een gehuurde slaapzak (wel vooraf reserveren!). Er zijn twee badkamers met douche en toilet. Er is een ruime keuken met eet- en woonkamer. 

Data & prijzen

Pagina bijgewerkt ops 31 oktober 2023
groenland-410

De prijzen zijn inclusief

 • 09 overnachtingen in B&B, boerderijen op basis van logies/ontbijt.
 • Boottransfer Narsarsuaq - Narsaq.
 • Boottransfer Narsaq - Itilleq.
 • Boottransfer Itilleq - Sillisit.
 • Boottransfer Sillisit - Qassiarsuk - Narsarsuaq.
 • Bagagetransfer tussen de accommodaties.
 • Bootexcursie naar de Qooroqfjord.
 • Wandelkaart.
 • Beluga informatieboekje.
 • Compensatie CO2-uitstoot.

De prijzen zijn exclusief

 • Reis van huis naar naar Narsarsuaq (via IJsland of Kopenhagen en v.v.).
 • Benodigde overnachtingen in Kopenhagen c.q. Reykjavík op heen- en terugreis.
 • Eventuele verhoging van toeslagen en/of belastingen.
 • Eventuele toeslag indien de goedkoopste vluchtklasse niet meer beschikbaar is.
 • Overige transfers.
 • Optionele excursies.
 • Bij pension: lunches, diners en (fris)drankjes.
 • Bij slaapzakaccommodaties: alle maaltijden en (fris)drankjes.
 • Verzekeringen.
 • Fooien & uitgaven van persoonlijke aard.
 • Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) € 5,00 per persoon.
 • Bijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR) € 2,50 per boeking.
 • Reserveringskosten (€ 25,00 per boeking).

Benodigde vluchten, overnachtingen en verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook de benodigde vluchten naar IJsland of Kopenhagen en v.v., de benodigde overnachtingen op IJsland c.q. Kopenhagen en eventuele verlenging in Groenland of op IJsland.
Het is ook mogelijk om via Kopenhagen heen te vliegen en terug via Reykjavík of v.v. Prijzen hiervoor zijn op aanvraag.
Heeft u interesse? Stuur ons uw wensen of bel +31 10 295 0126 voor overleg of een afspraak op ons kantoor.
Liever gebeld worden? Vul een bel-me-bericht in en wij nemen contact met u op.

Compensatie CO2-uitstoot

Als compensatie voor de CO2-uitstoot van onze reizigers, doneert Beluga Adventures sinds 01 januari 2020 bomen aan Trees for All voor projecten in Nederland voor herstel en aanleg van klimaatbestendig bos en voor projecten op Borneo, Madagaskar en in Zuid-Amerika waar ook bossen hersteld worden om het leefgebied van dieren zoals Orang-oetans en poema’s te verbeteren.
Lees hier meer over Trees for All en hun projecten.

Terug naar boven