Ga naar inhoud

Het eiland PEBBLE

:alttitle:

Het eiland PEBBLE

Pebble is een van de grotere Falklandeilanden. Het ligt in het noorden van de archipel. Het landschap varieert van zandstranden tot ruige kliffen. Men houdt hier nog steeds schapen, dus u moet het eiland delen met minstens 10.000 schapen. Verder heeft het eiland de langste lijst met vogels en andere dieren die hier te vinden zijn. Het is een eiland dat zeker een bezoek waard is!

Het eiland Pebble

Pebble is een langgerekt eiland dat door Elephant Bay bijna in tweeën wordt gedeeld. Er zijn flinke heuvels First Mountain en Marble Mountain. Het eiland ligt in het noorden van de archipel naast de Falkland Sound. De totale lengte is 31 km, het eiland is daarmee het drie na grootste van de Falklandeilanden.
Sinds 1869, toen John Markham het eiland kocht, is hier het boerenbedrijf beoefend. De laatste jaren is het steeds moeilijker om van de schapenteelt te leven. Enige jaren geleden was de boederij te koop aangeboden. Uiteindelijk hebben de eigenaren toch weer de schouders er onder gezet en staat de boerderij weer open voor toeristische bezoekers.
Vanuit de centraal gelegen boerderij zijn vele wandelingen te maken. Ook kunt u (tegen betaling) naar een bepaalde plaats gebracht worden en terug lopen of ook weer opgehaald worden. Ook biedt men verschillende excursies over het eiland.

Vogels en andere dieren

Op Pebble zijn grote kolonies met pinguïns, zoals aan de rotsige noordkant waar duizenden Rotspinguïns tezamen met Keizeraalscholver broeden. Op andere plaatsen waar holen gegraven kunnen worden, zijn juist de Ezels- en Magelhaenpinguïns te vinden. In de verschillende meertjes zijn ontelbare watervogels te vinden zoals de Chileense smient, Zuid-Amerikaanse pijlstaart, Zilvertaling en de Zwarthalszwaan. Langs de kust zijn o.a. twee soorten scholeksters, Dolfijnmeeuw, Zuidelijke reuzenstormvogel, Falklandbooteend en Kwak te vinden. Ook komen hier de Kalkoengier, Falklandjager, Caracara, Roodrugbuizerd en Slechtvalk voor.
Uit de lijst van de zoogdieren zijn hier regelmatig te vinden: Zuidelijke zeeleeuw, Kortsnuitdolfijn, Zuidelijke zeeolifant en Dolfijn van Peale. Vanaf het strand kunnen mogelijk ook andere, grotere walvissen waargenomen worden.

Planten en bloemen

Pebble kent verschillende delen, zoals hoge, zo goed als onbegroeide kliffen, rijke graslanden en weiden met meertjes. Zo hier en daar is nog wat Boendergras te vinden, maar het meeste is door de schapen gekortwiekt.
Buiten de vele grassoorten zijn er ook fragilere planten zoals orchideeën te vinden.

Accommodatie De Pebble Island Lodge

Een van de boerderijen in de nederzetting is verbouwd tot de Pebble Island Lodge. Er is plaats voor maximaal 11 personen. Er zijn vijf 2-pers. kamers en één 1-pers. kamer. Iedere kamer heeft een eigen badkamer met douche en toilet. Er is een comfortable huiskamer met TV. Verder kan er op verzoek gebruikgemaakt worden van telefoon en internet. Het verblijf is altijd op basis van volpension. Riki en Berna Evans zijn de managers van lodge die u graag ontvangen.

Terug naar boven