Notice: Undefined index: og_title in /var/www/vhosts/belugareizen.nl/acc.belugareizen.nl/site/assets/cache/FileCompiler/site/modules/markupseo/MarkupSEO.module.php on line 381

Notice: Undefined index: og_description in /var/www/vhosts/belugareizen.nl/acc.belugareizen.nl/site/assets/cache/FileCompiler/site/modules/markupseo/MarkupSEO.module.php on line 383

Notice: Undefined index: custom_head in /var/www/vhosts/belugareizen.nl/acc.belugareizen.nl/site/assets/cache/FileCompiler/site/modules/markupseo/MarkupSEO.module.php on line 507

Notice: Undefined index: custom_body in /var/www/vhosts/belugareizen.nl/acc.belugareizen.nl/site/assets/cache/FileCompiler/site/modules/markupseo/MarkupSEO.module.php on line 513
Fly-drive Flora & fauna op de Færøer Ga naar inhoud

Fly-drive Flora & fauna van de Færøer

een rondreis op zoek naar vogels en planten

:alttitle:

Fly-drive Flora & fauna van de Færøer

Papegaaiduikers blijven iedereen altijd intrigeren. De kleine vogels met de kleurige snavels zijn een van de grote trekpleisters van de Færoer. Voor natuurliefhebbers en fotografen is er nog meer moois te zien op de eilanden, zeker in het voorjaar en de eerste helft van de zomer.
Tijdens deze fly-drive komt u op de beste plaatsen om dieren en planten te zien, te observeren en te fotograferen.

De reis in het kort

De reis begint met een lijnvlucht vanaf Kopenhagen naar Vágar op de Færøer. Met de huurauto kunt u zeven volle dagen genieten op de mooiste plekjes waar vooral zeevogels broeden en planten volop bloeien. Op diverse plaatsen wordt u door een gids begeleid. De Atlantische papegaaiduikers en Jan-van-genten op Mykines zullen niet ontbreken. Een ander hoogtepunt is de nachtelijke excursie naar de kolonie Vale stormvogeltjes.
In de vroege zomer kleurt de dotterbloem slootkanten en moerasgebieden felgeel. Wie het niet erg vindt om even door de knieën te gaan, die kan o.a. de mooiste orchideeën, diverse soorten kartelblad etc. vinden
Op de laatste dag levert u de auto in op het vliegveld en vliegt u terug naar Kopenhagen.

Indien gewenst, kunnen tevens de vluchten naar Kopenhagen en v.v. voor u geboekt worden.

Accommodaties

Tijdens deze reis blijft u naar keuze in hotels of pensions. Echter op Nólsoy is er alleen een pension. Als u kiest voor hotels, dan zal de overnachting op Nólsoy toch in het pension zijn.
Alle hotelkamers zijn voorzien van douche/toilet. De pensions hebben over het algemeen alleen kamers met gemeenschappelijke douches en toiletten op de gang en deelt u deze dus met andere gasten.

Als u deze reis kiest

 • Individuele fly-drive met begeleide wandelingen.
 • Inclusief excursie Mykines.
 • Inclusief excursie Nolsoy.
 • Begeleide wandeling bij Gróthúsvatn.
 • Overnachting wisselend in hotels en pensions.
 • Verlenging op de Færøer of Kopenhagen of combinatie met IJsland en Noorwegen is mogelijk.

Impressies

Draai het scherm voor een betere ervaring
 • Atlantische papegaaiduiker op Mýkines.
  1/21

  Atlantische papegaaiduiker op Mýkines.

 • Boottocht langs de kliffen bij Vestmanna.
  2/21

  Boottocht langs de kliffen bij Vestmanna.

 • Engels gras groeit en bloeit ook op de Færøer overvloedig.
  3/21

  Engels gras groeit en bloeit ook op de Færøer overvloedig.

 • De Gevlekte heideorchis op Sandoy.
  4/21

  De Gevlekte heideorchis op Sandoy.

 • Klein, maar van verre te horen: het Winterkoninkje.
  5/21

  Klein, maar van verre te horen: het Winterkoninkje.

 • Noordse stormvogel op Mýkines
  6/21

  Noordse stormvogel op Mýkines

 • Drieteenmeeuwen broeden in grote kolonies op de steile kliffen van o.a. Mýkines en Vestmanna.
  7/21

  Drieteenmeeuwen broeden in grote kolonies op de steile kliffen van o.a. Mýkines en Vestmanna.

 • Rots bij Mýkines met Jan-van-gentenkolonie.
  8/21

  Rots bij Mýkines met Jan-van-gentenkolonie.

 • Atlantische papegaaiduiker voor de nestholte (Mýkines).
  9/21

  Atlantische papegaaiduiker voor de nestholte (Mýkines).

 • Nestje met Eidereendenkuikens
  10/21

  Nestje met Eidereendenkuikens

 • De ganzen bewaken de boerderijen op de Færøer.
  11/21

  De ganzen bewaken de boerderijen op de Færøer.

 • Opvliegende Regenwulp.
  12/21

  Opvliegende Regenwulp.

 • De nationale vogel, de Scholekster.
  13/21

  De nationale vogel, de Scholekster.

 • In het voorjaar kleuren de oevers van beken goudgeel door de bloeiende Dotterbloem.
  14/21

  In het voorjaar kleuren de oevers van beken goudgeel door de bloeiende Dotterbloem.

 • Bijna alle wegen lopen langs de fjorden vaak met mooie vergezichten.
  15/21

  Bijna alle wegen lopen langs de fjorden vaak met mooie vergezichten.

 • 16/21

 • Kleine mantelmeeuw in de vlucht.
  17/21

  Kleine mantelmeeuw in de vlucht.

 • 18/21

 • 19/21

 • De Zachte ooievaarsbek komt algemeen voor op de Færøer
  20/21

  De Zachte ooievaarsbek komt algemeen voor op de Færøer

 • Het typische landschap van de Færøer met een schuur met traditionele dakbedekking.
  21/21

  Het typische landschap van de Færøer met een schuur met traditionele dakbedekking.

Dag tot dag

 • Kopenhagen - Vágar

  De reis begint met een lijnvlucht vanuit Kopenhagen naar de Færøer. Na aankomst haalt u de auto op het vliegveld op en gaat u op weg. Het is lang licht, dus u heeft tijd om hier en daar te stoppen. Er zijn authentieke plaatsjes zoals Bø en Gásadalur die de moeite van het bezoeken waard zijn. Onderweg zult u zien dat de randen van de sloten en andere waterlopen geel zijn van de dotterbloemen. Om in het plaatsje Gásadalur te komen moet u een bijna 3 km lange tunnel door.
  Vanuit het plaatsje kunt u het vogeleiland Mykines zien liggen. Er zullen ongetwijfeld papegaaiduikers en Jan-van-genten in de lucht te zien zijn.
  Aan de zuidoostkust van het eiland ligt het grotere plaatsje Midvágur. Vanhier kunt u een wandeling maken richting de rotspilaar Trølkonufinger. Langs en op het meer Sørvágsvatn houden zich altijd verschillende vogels op. U zult hier ongetwijfeld de Scholekster kunnen zien en horen. Deze vogel wordt gezien als de nationale vogel.
  Overnachting op Vágar op basis van logies/ontbijt.

 • Naar de papegaaiduikers van Mykines

  Vanuit het plaatsje Sørvágur vertrekt de boot naar Mykines. Hoe dichter de boot bij het eiland komt, hoe meer vogels zult u heen en weer zien vliegen. Op het eiland wordt u door een gids opgewacht voor een wandeling over het eiland. U passeert de plaats waar de papegaaiduikers hun nestholletjes hebben. Als het zonnetje schijnt, zitten de vogels vaak voor de ingang van de holte. Ze poetsen hun verenkleed en wapperen met hun vleugels.
  Verderop bevindt zich een kolonie Jan-van-genten. Deze grote vogels hebben een prachtige manier van jagen op vissen. Vanuit de lucht storten ze zich met dichtgevouwen vleugels als een raket in zee en komen enige tijd later, bijna altijd, met een vis in bek boven water.
  In de middag vaart u terug naar Sørvágur, vanwaar u terug rijdt naar uw accommodatie voor overnachting op basis van logies/ontbijt.

 • Kliffen en (sub)arctische planten

  Over het algemeen worden de meeste planten door de grote hoeveelheid schapen opgegeten. Op Eysturoy is er echter een gedeelte dat beschermd wordt tegen begrazing. Hier groeien en bloeien de mooiste planten. Vanuit Eiði kunt u een wandeling maken naar Eiðiskollur, een bijzonder gebied dat de moeite van het ontdekken waard is.
  Na de enerverende wandeling rijdt u verder door het prachtige fjordengebied en over de hoogvlakte naar het plaatsje Gjógv. Afhankelijk van het tijdstip kunt u nog een wandeling in de omringende bergen of een wandeling door het dorp en langs het strand maken.
  Overnachting in Gjógv of omgeving op basis van logies/ontbijt.

 • Heide en andere wilde planten

  Na het ontbijt kunt u de bergen intrekken voor een stevige wandeling. Hier vindt u heideplanten. Langs de kust broeden vogels op de kliffen.
  's Middags is het tijd om naar Søldalfjørdur te gaan. Onderweg wordt u verwacht bij een van de mooiste privé tuinen. U kunt genieten van het moois en van koffie met gebak.
  Vervolgens gaat u via Tórshavn met de veerboot naar het eiland Sandoy.
  Overnachting op Sandoy op basis van logies/ontbijt.

 • Orchideeën en strandlopers

  Vandaag staat een wandeling naar het Gróthúsvatn op het programma. Een lokale gids neemt u mee naar dit grote zoetwatermeer. Rond het en in het meer zijn altijd vogels te zien. De wandeling brengt u ook door het duinenlandschap waar in juni en begin juli de mooiste orchideeën bloeien. Onderweg kunt u op een mooi plekje uw lunchpakket nuttigen.
  Overnachting op Sandoy op basis van logies/ontbijt.

 • Noordse stormvogels en Vale Stormvogeltjes

  In de loop van de dag vertrekt de veerboot weer naar Tórshavn. Na aankomst gaat u met een andere veerboot naar Nólsoy, het eiland voor de kust bij Tórshavn.
  Tegen de tijd dat de schemering invalt, is er een wandeling onder leiding van gids naar de grootste kolonie Vale Stormvogeltjes ter wereld. De vogeltjes komen laat in de avond naar de nestholten terug om zo roofvogels zoveel mogelijk te ontwijken.
  Overnachting op Nólsoy op basis van logies/ontbijt.

 • Tórshavn

  's Morgens per ferry terug naar Tórshavn. Na het inchecken in pension of hotel heeft u de verdere dag ter vrije besteding om de stad en/of de omgeving te verkennen.
  In de stad kunt u de oude binnenstad en musea bezoeken. Als het helder weer is, is een rit over de bergrug naar Kirkjubøur een prachtige rit.
  Overnachting in Tórshavn op basis van logies/ontbijt.

 • Vágar - Kopenhagen

  Na een vroeg ontbijt rijdt u naar u naar het vliegveld Vágar waar u de huurauto inlevert. Daarna inchecken voor de vlucht naar Kopenhagen.

Waarom is de laatste vertrekdatum van deze reis 08 augustus? En opmerkingen bij de autohuur.

Over het algemeen hebben de meeste Atlantische papegaaiduikers halverwege augustus de kolonies verlaten. Omdat het zien van deze fotogenieke vogel een van de hoogtepunten van deze reis vormt, hebben we 08 augustus als laatste vertrekdatum aangegeven.
De laatste twee weken van augustus kan de reis nog wel gemaakt worden, maar dan is een bezoek aan het eiland Mykines veel minder spectaculair. 

Opmerkingen bij autohuur

Autohuur is op basis van ongelimiteerd aantal kilometers inclusief CDW en BTW.
U dient in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs en een algemeen geaccepteerde creditcard (o.a. Visa / MasterCard).
Toeslag extra bestuurder: ca. DKK 195 per bestuurder.
Een groter auto is tegen meerprijs te boeken.

Data & prijzen

Pagina bijgewerkt op 1 juni 2022
faeroer-806

De prijzen zijn inclusief

 • Retourvlucht Kopenhagen - Vagár in goedkoopste klasse.
 • Inclusief per persoon 1x23 kg ruimbagage + 1x handbagage.
 • 07 dagen autohuur categorie A, onbeperkt aantal km, CDW.
 • 07 overnachtingen op basis van logies/ontbijt.
 • Bootexcursie naar Mykines met lunchpakket.
 • Begeleide wandeling bij Gróthúsvatn.
 • Toegang to Søldarfjørdur, koffie en cake.
 • Wandelexcursie kolonie Vale stormvogeltjes.
 • Nederlandstalige routebeschrijving.
 • Kaart van de Færøer.
 • Beluga informatieboekje.
 • Compensatie CO2-uitstoot.

De prijzen zijn exclusief

 • Reis van huis naar Kopenhagen en v.v.
 • Eventuele verhoging van belastingen en/of toeslagen.
 • Eventuele toeslag indien de goedkoopste klasse niet meer beschikbaar is.
 • Brandstof voor de auto.
 • Tol voor tunnels (ca. DKK 130).
 • Overige veerboottochten.
 • Overige maaltijden (lunches en diners).
 • (fris)drankjes.
 • Verzekeringen.
 • Fooien & uitgaven van persoonlijke aard.
 • Reserveringskosten (€ 25,00 per boeking).
 • Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) € 5,00 per persoon.
 • Bijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR) € 2,50 per boeking.

Verlenging op de Færøer of in Kopenhagen en combinatie met IJsland en Noorwegen

Deze reis kan eenvoudig verlengd worden met enkele dagen op de Færøer of een verblijf in de stad Kopenhagen. Het is ook mogelijk om deze reis te combineren met een verblijf op IJsland of Noorwegen, waar u ook op zoek kunt gaan naar papegaaiduikers en andere vogels.
Nieuwsgierig naar deze combinatie? Stuur ons een bericht, bel +31 10 295 0126 of stuur een bel-me-bericht.

Benodigde vluchten met eventuele overnachting(en) in Kopenhagen

Indien gewenst, verzorgen we tevens de benodigde vluchten naar Kopenhagen en terug, evenals eventueel benodigde overnachting(en) op heen- en/of terugweg.

Compensatie CO2-uitstoot

Als compensatie voor de CO2-uitstoot van onze reizigers, doneert Beluga Adventures sinds 01 januari 2020 bomen aan Trees for All voor projecten in Nederland voor herstel en aanleg van klimaatbestendig bos en bomen voor het project “Herstel van de bossen op Borneo” het leefgebied van de Oerang-oetang.

Terug naar boven