Ga naar inhoud

Fly-drive Grandtour Færøer

een rondreis door pure natuur en langs authentieke dorpen

:alttitle:

Fly-drive Grandtour Færøer

Deze fly-drive neemt u mee naar alle uithoeken van de Færøer. Aan de west- en noordkust zijn steile kliffen en diepe, ruige fjorden waar van juni tot half augustus veel zeevogels broeden, zoals de fotogenieke papegaaiduiker. Verscholen in het ruige landschap liggen pittoreske dorpen waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Vikinghistorie en zelfs sporen van Nederlandse walvisvaart en visserij zijn op de eilanden te vinden.
Een reis met prachtige vergezichten, ontmoetingen met de vriendelijke eilanders, voldoende tijd om te wandelen, plaatsen om heerlijk te genieten van de stilte of juist van het kabaal van een zeevogelkolonie. Het weer zal niet alleen dagelijks, maar kan ook van uur tot uur veranderen. Helder blauwe luchten worden afgewisseld met dreigende luchten met samenpakkende wolken. Van windstil tot harde wind die de zee doet opzwepen en laat beuken tegen de rotsen. Een reis naar de Færøer zal geenszins saai zijn, maar altijd afwisselend en verrassend.

De reis in het kort

De reis begint met een lijnvlucht naar Kopenhagen en vandaar naar Vágar op de Færøer. Hier staat uw huurauto klaar om de uithoeken van de eilandengroep verkennen van het uiterste zuiden (Suðeroy) tot het uiterste noorden Viðoy of Fugloy. Er is een mogelijkheid om het vogelrijke eiland Mýkines in het uiterste westen met op de kliffen immense zeevogelkolonies te bezoeken. Vooral in juni en juli zijn hier papegaaiduikers te zien. De rotsen die rechtop uit zee steken worden bewoond door duizenden Jan-van-genten.
Natuurlijk is er ook tijd ingeruimd om de hoofdstad Tórshavn te verkennen. Het pittoreske stadje kent niet alleen verschillende musea, maar ook de steegjes met traditionele huisjes in de wijk Tinganes zijn een bezoek meer dan waard. Wilt u er op uit dan kunt u over het eiland Streymoy zwerven. U rijdt door het dramatische landschap met kleine gehuchten, plaatsen met Vikinghistorie en ruïnes van meerdere kerken. Verder staan ook andere authentieke plaatsen zoals Saksun en Gjógv op het programma.
Aan het einde van de reis vliegt u vanaf de Færøer terug naar Kopenhagen.

Indien gewenst, kunnen de benodigde vluchten vanaf Amsterdam of Brussel naar Kopenhagen en terug voor u geboekt worden, evenals eventueel benodigde overnachting(en).

Accommodaties

Tijdens deze reis heeft u de keuze om te overnachten in hotels of pensions. Buiten Tórshavn zijn er kleine, gezellige familiehotels. In de pensions zijn de kamers over het algemeen uitsluitend met gedeelde sanitaire faciliteiten op de gang.

Als u deze reis kiest

 • Individuele fly-drive
 • Inclusief bootexcursie Vestmanna kliffen
 • Optioneel: excursie naar Mýkines
 • Overnachting naar keuze in hotels of pensions
 • Verlenging op de Færøer of Kopenhagen of combinatie met IJsland en Noorwegen is mogelijk.

Impressies

 • Uitzicht vanaf de bergweg van het vliegveld Vágar naar Tórshavn.
  1/19

  Uitzicht vanaf de bergweg van het vliegveld Vágar naar Tórshavn.

 • Aanblik van Tórshavn.
  2/19

  Aanblik van Tórshavn.

 • Traditioneel huis met grasdak in Tórshavn.
  3/19

  Traditioneel huis met grasdak in Tórshavn.

 • Ruige kustlijn van Suðeroy.
  4/19

  Ruige kustlijn van Suðeroy.

 • Eidereenden met pijltjes in de haven van Tórshavn.
  5/19

  Eidereenden met pijltjes in de haven van Tórshavn.

 • Enorme kliffen en rotsblokken aan de kust van Suðeroy.
  6/19

  Enorme kliffen en rotsblokken aan de kust van Suðeroy.

 • Haventje van Nolsoy.
  7/19

  Haventje van Nolsoy.

 • De beschutte toegang tot zee bij Gjógv.
  8/19

  De beschutte toegang tot zee bij Gjógv.

 • Noordse stormvogel.
  9/19

  Noordse stormvogel.

 • Huizen en boerderijen in in Gjógv.
  10/19

  Huizen en boerderijen in in Gjógv.

 • Uitzicht over de baai
  11/19

  Uitzicht over de baai

 • Bootje naar Mykines.
  12/19

  Bootje naar Mykines.

 • Drieteenmeeuw met twee kuikens op de kliffen van Mykines.
  13/19

  Drieteenmeeuw met twee kuikens op de kliffen van Mykines.

 • Atlantische papegaaiduiker op Mykines.
  14/19

  Atlantische papegaaiduiker op Mykines.

 • Bergweg van Vestmanna naar Gjógv.
  15/19

  Bergweg van Vestmanna naar Gjógv.

 • Boerderij met kerkhof op Sandoy.
  16/19

  Boerderij met kerkhof op Sandoy.

 • Baai met brug tussen Streymoy en Eysturoy.
  17/19

  Baai met brug tussen Streymoy en Eysturoy.

 • De mooie kerk in Vágur op het eiland Suðeroy.
  18/19

  De mooie kerk in Vágur op het eiland Suðeroy.

 • Een van de vele watervallen op de Færøer.
  19/19

  Een van de vele watervallen op de Færøer.

Dag tot dag

 • Kopenhagen - Færøer

  Vanaf Kopenhagen vliegt u naar Vágar op de Færøer. Na aankomst auto ophalen en naar uw hotel. Het is lang licht, dus eventueel kunt u 's avonds nog een van de pittoreske dorpen op het eiland bezoeken of een mooi uitzichtpunt opzoeken aan weg over de bergen.
  Overnachting op Vágar op basis van logies/ontbijt.

 • Dag ter vrije besteding, optioneel naar Mýkines

  In juni, juli en de eerste weken van augustus is het de moeite waard om de optionele excursie naar Mýkines te boeken. Deze dagtocht begint met een boottocht langs de hoge kliffen naar het vogelrijke eiland. Daar heeft u enige uren om van zeer dichtbij o.a. papegaaiduikers, Jan-van-genten en Noordse stormvogels te bekijken en te fotograferen. Aan het einde van de middag vaart u terug naar de kade waar uw huurauto geparkeerd staat.
  Bent u hier in een andere periode dan kunt u de omgeving verkennen. Er zijn mooie wegen over de bergen met uitzicht over de omgeving, pittoreske dorpjes met interessante gebouwen zoals kerken.
  Overnachting op Vágar op basis van logies/ontbijt.

 • Vágar - Tórshavn - Suðeroy

  Vanuit Tórshaven gaat u met de veerboot naar het zuidelijker gelegen eiland Suðeroy. Tijdens de overtocht vaart u langs de oostkust van Sandoy en langs de eilanden Stóra Dímun en Lítla Dímun.
  Overnachting op Suðuroy op basis van logies/ontbijt.

 • Suðeroy

  Vandaag maakt u een begeleide tour over het eiland. De gids neemt u en eventuele andere deelnemers mee naar de mooiste en interessantste plaatsjes op het eiland. De exacte route wordt grotendeels bepaald door weer en wind. De gezamenlijke lunch is inclusief.
  Overnachting op Suðeroy op basis van logies/ontbijt.

 • Suðeroy - Tórshavn

  U gaat per veerboot terug naar Tórshavn. Waar u op eigen gelegenheid door het oude deel van Tórshavn, Tinganes kunt wandelen. Hier vindt u het parlementsgebouw, huizen met de met grasbedekte daken, het haventje met de traditionele visserbootjes en de vrolijk gekleurde pakhuizen.
  Als het mooi weer is, kunt u onder het genot van een drankje op een van de terrasjes genieten van het uitzicht.
  Overnachting in Tórshavn op basis van logies/ontbijt.

 • Nólsoy

  Vanuit Tórshavn vaart een veerboot naar het dichtbij gelegen eiland Nólsoy. Bij aankomst zult u onmiddellijk het verschil merken met de toch wel drukke en haastige stad Tórshavn. Op Nólsoy gaat alles net even wat rustiger aan. De gids die meereist naar het eiland vertelt u de verschillende historische verhalen.
  U krijgt een lunchpakket mee dat onderweg genuttigd kan worden.
  's Middags neemt u de veerboot terug naar Tórshavn. Daarna kunt u naar Kirkjubøur rijden om daar de historische boerderij Roykstovan, de Olavskerk en de Sint Magnuskathedraal te bezoeken.
  Overnachting in Tórshavn op basis van logies/ontbijt.

 • Vestmanna

  In de ochtend met de auto naar Vestmanna waar u aan boord gaat van een van de excursiebootjes om een tocht te maken naar de zeevogelkliffen, de grotten en indrukwekkende rotswanden. Van juni tot eind juli zitten hier papegaaiduikers. Als je kuikens volgroeid zijn, verlaten ook de ouders het nest. De Drieteenmeeuwen en Jan-van-genten blijven tot in augustus op de nesten.
  Na deze excursie rijdt u verder in noordelijke richting langs imposante fjorden en de kust naar Viðareiði, het noordelijkste dorpje van de Færøer.
  Overnachting op een van de noordelijke eilanden.

 • Kalsoy

  Vanuit het stadje Klaksvik gaat u per veerboot naar Kalsoy. Om de vier dorpjes op het eiland met elkaar te verbinden zijn er maar liefst vier tunnels aangelegd in de slechts 12 km lange weg die het eiland rijk is. U heeft de hele dag om de dorpjes Mikladalur, Syðradalur, Húsar en Trøllanes te bezoeken.Het bijzondere smeedwerk van Mikladalur is bekend over de gehele Færøer. De sage over de "zeehondenvrouw" wordt nog steeds met verve verteld.
  Vanaf het noordelijkste punt bij de vuurtoren van Trøllanes heeft u bij helder weer een prachtig uitzicht op de andere noordelijke eilanden en kunt u zelfs Eysteroy en Streymoy zien.
  Overnachting op een van de noordelijke eilanden op basis van logies/ontbijt.

 • Gjógv

  Gjógv ligt in een adembenemend landschap. Niet alleen de weg ernaartoe over de bergen is prachtig, maar ook de ligging van het dorpje aan de natuurlijke haven. U heeft alle tijd om hier een wandeling in de omliggende bergen te maken. Maar ook een wandeling door het dorpje en langs de haven zijn al meer dan de moeite waard.
  Bent u niet zo'n wandelaar, dan kunt u nog een rit maken naar het plaatsje Saksun. Een prachtige tocht over de pas, langs de noordkust en dan via een eenzame weg door het dal. Hier liggen een paar boerderijen en één kerkje aan een fjord.
  Overnachting op Eysturoy op basis van logies/ontbijt.

 • Toftir & Nes

  Vandaag heeft u alle tijd om de omliggende dorpen bezoeken, bijvoorbeeld Oyndarfjørður en Runavìk. In Toftir vindt u een speciale wolwinkel. Hier kunt u ook de traditionele truien kopen.
  Overnachting op Eysturoy op basis van logies/ontbijt.

 • Eiði, Vágar - Kopenhagen

  Ten noorden van het dorpje Eiði, liggen de beroemde rotsformaties "Giant and the Witch". Via deze weg kunt u terugrijden naar het vliegveld en aldaar de huurauto inleveren. Vanaf de Færøer vliegt u terug naar Kopenhagen.

Opmerkingen bij autohuur:

Autohuur is op basis van ongelimiteerd aantal kilometers inclusief CDW en BTW.
U dient in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs en een algemeen geaccepteerde creditcard (o.a. Visa / MasterCard).
Toeslag extra bestuurder: ca. DKK 195 per bestuurder.
Een groter auto is tegen meerprijs te boeken.

Data & prijzen

Pagina bijgewerkt op 31 januari 2024
faeroer-810

De prijzen zijn inclusief

 • Retourvlucht Kopenhagen - Vagár in de goedkoopste klasse,
 • Incl. per persoon 1x23 kg ruimbagage + 1x handbagage ,
 • Autohuur categorie A, onbeperkt aantal km, CDW,
 • 10 overnachtingen naar keuze in hotels of pensions op basis van logies/ontbijt, 
 • Begeleide tocht over Suðuroy met lunch, 
 • Begeleide tocht op Nólsoy,
 • Bootexcursie naar Vestmannakliffen,
 • Nederlandstalige routebeschrijving, 
 • Kaart van de Færøer, 
 • Beluga informatieboekje,
 • Compensatie CO2-uitstoot.

De prijzen zijn exclusief

 • Reis van huis naar Kopenhagen en v.v.,
 • Eventuele verhoging van belastingen en/of toeslagen,
 • Brandstof voor de auto,
 • Tol voor tunnels (alleen richting Tórshavn),
 • Veerboten,
 • Overige maaltijden & (fris)drankjes,
 • Verzekeringen,
 • Fooien & uitgaven van persoonlijke aard,
 • Reserveringskosten (€ 25,00 per boeking).
 • Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) € 5,00 per persoon.
 • Bijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR) € 2,50 per boeking.

Benodigde vluchten, verlenging op de Færøer of in Kopenhagen en combinatie met IJsland en Noorwegen

Indien gewenst, verzorgen we tevens de benodigde vluchten naar Kopenhagen en v.v., evenals de eventueel benodigde overnachting(en) in Kopenhagen.
Deze reis kan eenvoudig verlengd worden met enkele dagen op de Færøer of een verblijf in de stad Kopenhagen. Het is ook mogelijk om deze reis te combineren met een verblijf op IJsland of Noorwegen, waar u ook op zoek kunt gaan naar papegaaiduikers en andere vogels.
Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Stuur ons een bericht, bel +31 10 295 0126 of stuur een bel-me-bericht.

Compensatie CO2-uitstoot

Als compensatie voor de CO2-uitstoot van onze reizigers, doneert Beluga Adventures sinds 01 januari 2020 bomen aan Trees for All voor projecten in Nederland voor herstel en aanleg van klimaatbestendig bos en voor projecten op Borneo, Madagaskar en in Zuid-Amerika waar ook bossen hersteld worden om het leefgebied van dieren zoals Orang-oetans en poema’s te verbeteren.
Lees hier meer over Trees for All en hun projecten.

Terug naar boven