Ga naar inhoud

Expeditiecruise West-Groenland & Noordoost-Baffin

scheepsreis met spectaculaire passages

:alttitle:

Expeditiecruise West-Groenland & Noordoost-Baffin

Een mooi combinatiereis van de indrukwekkende berglandschappen aan de noordoostkust van Canada en de ijsbergen en kleurrijke Inuitnederzettingen op Groenland. Deze bijzondere gebieden kunt u bezoek met het comfortabele expeditiecruiseschip Ocean Endeavour. Is dit uw volgende reis?

Reis in het kort

Deze reis begint in Kangerlussuaq. U vliegt hierheen vanuit Kopenhagen of u vliegt met de chartervlucht vanuit Toronto. Het schip de Ocean Endeavour doet eerst plaatsen zoals Ilulissat en Sisimiut aan alvorens de Straat Davis over te steken naar Canada.
Pond Inlet staat bekend om de kustenaars die hier verblijven. De Lancaster Sound staat bekend om de voedselrijke water. Hier leven Narwallen, Beluga's, Zadelrobben en IJsberen. Verder wordt nog het eiland Devon bezocht, waar op de kliffen enorme zeevogelkolonies zijn. Als er pakijs is, kunnen er ijsberen gezien worden. De Lancaster Sound staat bekend om de voedselrijke water. Hier leven Narwallen, Beluga's, Zadelrobben en IJsberen. Op Beechey liggen enkele graven van de Franklin Expeditie en er zijn overblijfselen van een voorraadhuis.
Op dag 12 is het ontschepen in Resolute vanwaar u met de chartervlucht naar Ottawa vliegt.

Als u deze reis kiest

 • Scheepsreis met expeditiesfeer / volpension.
 • Inclusief regelmatig excursies aan land en cruises per zodiac (rubberboten).
 • Max. 198 passagiers // internationaal gezelschap.
 • Engelssprekende expeditieleiding.

Impressies

 • Een verstilde avond. Expeditiecruise West-Groenland & oostkust Baffin Canada.
  1/9

  Een verstilde avond. Expeditiecruise West-Groenland & oostkust Baffin Canada.

 • IJsformaties in de Lancaster Sound. Expeditiecruise West-Groenland & oostkust Baffin Canada.
  2/9

  IJsformaties in de Lancaster Sound. Expeditiecruise West-Groenland & oostkust Baffin Canada.

 • IJsbeer in de Lancaster Sound. Expeditiecruise West-Groenland & oostkust Baffin Canada.
  3/9

  IJsbeer in de Lancaster Sound. Expeditiecruise West-Groenland & oostkust Baffin Canada.

 • Drieteenmeeuwen. Expeditiecruise West-Groenland & oostkust Baffin Canada.
  4/9

  Drieteenmeeuwen. Expeditiecruise West-Groenland & oostkust Baffin Canada.

 • Dekbekzeekoeten op de rotsen. Expeditiecruise West-Groenland & oostkust Baffin Canada.
  5/9

  Dekbekzeekoeten op de rotsen. Expeditiecruise West-Groenland & oostkust Baffin Canada.

 • Weids landschap langs de Lancaster Sound.Expeditiecruise West-Groenland & oostkust Baffin Canada.
  6/9

  Weids landschap langs de Lancaster Sound.Expeditiecruise West-Groenland & oostkust Baffin Canada.

 • IJsbergen. Expeditiecruise West-Groenland & oostkust Baffin Canada.
  7/9

  IJsbergen. Expeditiecruise West-Groenland & oostkust Baffin Canada.

 • Poolwilg met zaaddoos. Expeditiecruise West-Groenland & oostkust Baffin Canada.
  8/9

  Poolwilg met zaaddoos. Expeditiecruise West-Groenland & oostkust Baffin Canada.

 • Walrussenkolonie. Expeditiecruise West-Groenland & oostkust Baffin Canada.
  9/9

  Walrussenkolonie. Expeditiecruise West-Groenland & oostkust Baffin Canada.

Dag tot dag

BELANGRIJK

De beschreven route is een leidraad.
IJssituaties, weersomstandigheden en het zien van dieren kunnen afwijkingen van het programma noodzakelijk of wenselijk maken. 

 • Kangerlussuaq

  Inschepen aan boord van de Ocean Endeavour in Kangerlussuaq.

 • Sisimiut

  Aan de kust ligt de belangrijke havenplaats Sisimiut. Er is een bloeiende visindustrie. Vanuit het hele land trekken jongeren hierheen om te werken en hun geluk te beproeven.
  In het oude centrum is een museum, de oudste houten kerk van Groenland en het pleintje met de karakteristieke toegangspoort van walviskaken. Bij de haven is een werkplaats van de plaatselijke beeldend kunstenaars. Hier kunt u hen aan het werk zien en werk van hen kopen.

 • Ilulissat

  Er wordt naar Ilulissat gevaren. De Diskobaai is veelal gevuld met ijs en ijsbergen. Onderweg duikt er misschien nog wel een walvis op. Tijdens een bezoek aan Ilulissat kunt u kennismaken met de vele sledehonden die hier in en buiten het stadje leven. In het centrum staat het ouderlijk huis van de bekende poolvorser Knud Rasmussen, dat nu als museum is ingericht.

 • Kust van West-Groenland

  De noordwestkust van Groenland is spectaculair: er drijven enorme ijsbergen voor de kust, de Groenlandse IJskap reikt tot op de meeste plaatsen tot aan zee, terwijl er hier en daar een eenzame rots boven het ijs uitsteekt. Er zijn enkele plekjes ijsvrij. Hier groeien en bloeien planten dat het een lieve lust is. Op de hoge kliffen zijn zeevogelkolonies, waar nu de kuikens bijna volgroeid zijn. Er is vast een goede plek te vinden om een wandeling te maken.

 • Op zee

  De oversteek naar Canada wordt gemaakt. Wellicht worden er walvissen gespot.

 • Pond Inlet

  Pond Inlet is een van de noordelijkste Inuitgemeenschappen. De mensen zijn altijd blij om bezoekers te zien. Met veel verve laten de "Elders" drumdans en andere traditionele dansen zien. De jongere generatie laten u graag hun sporten zien, waarin toch veel traditionele elementen voorkomen. De gemeenschap kent ook veel beeldend kunstenaars. In tekeningen, wandkleden en sculpturen laat men traditionele taferelen en moderne interpretaties van het dagelijks leven zien.
  Vanuit Pond Inlet is het Sirmilik NP te bereiken. Sinds enkele jaren is het weer opengesteld voor toerisme. Het park omvat een spectaculair gletsjerlandschap, ruige bergketens, ijskappen en een gebied met zogenaamde hoodoos. (Kalkstenen pilaren met een soort hoed van een zeer hard gesteente er op).

 • Lancaster Sound

  Op Devon zal een wandeling over de toendra gemaakt worden. Wellicht ziet u een Muskusossen en/of poolhazen. De kust van Devon bestaat grotendeels uit steile kliffen waar ook nu nog zeevogelkolonies druk bezet zijn. Tijdens de tocht door de Lancaster Sound kunnen er pakijsvelden zijn, maar er is ook veel open water. Hier kunnen dan Narwallen, Beluga's, Zadelrobben en soms ijsberen gezien worden. Mogelijk zal er ook bij Dundas Harbour een landing gemaakt worden bij het verlaten station van de Hudson's Bay Company uit de tijd dat hier gejacht werd op pelsdieren.

 • Prince Leopold en Beechey

  Op Prince Leopold Island kunt u met een beetje geluk walrussen en misschien zelfs een ijsbeer zien. Met de zodiacs zal er langs de kliffen worden gevaren waar Drieteenmeeuwen, Kortbekzeekoeten en Zwarte zeekoeten te zien zijn.
  Daarna volgt Beechey, waar o.a. de graven van enkele leden van de Franklin Expeditie te zien zijn en de overblijfselen van een bevoorradingshut (Worthy House), destijds opgezet door een reddingsexpeditie op zoek naar overlevenden van de Franklin Expeditie.

 • Resolute - Ottawa

  Groepstransfer naar het vliegveld. Chartervlucht het hoge noorden, Resolute naar Ottawa. Einde van de reis.


 

Data & prijzen

Pagina bijgewerkt op 28 mei 2024
canada-243
 • Groepstransfers in Kangerlussuaq en Resolute.
 • Reis van huis naar Kangerlussuaq en van Resolute naar Toronto en naar huis (of v.v.).

Discovery Fund

Deze reis gaat door het leefgebied van de Inuit. Vanwege de grote veranderingen die plaatsvinden in het leven en de leefomgeving van de kleine gemeenschappen hebben lokale en nationale organisaties projecten opgezet om deze gemeenschappen op allerlei wijze te helpen.
De organisator van deze scheepsreis, Adventure Canada, draagt per passagier US$ 250 af aan het Discovery Fund waarmee de projecten ondersteunt worden.
In de afgelopen jaren heeft het Discovery Fund onder andere bijgedragen in:
Project North, Atlantic Whales, Unikkaussivut, National Inuit Youth Council, The Walrus Foundation, Students on Ice.

Eventuele brandstoftoeslag:

De rederij behoudt zich het recht voor om een brandstoftoeslag op te leggen, indien stijging van de brandstofprijzen hiertoe aanleiding geeft.

Benodigde vluchten:

Indien gewenst, verzorgen wij de benodigde vluchten naar Ottawa en vanaf Kangerlussuaq (of andersom), eventuele overnachtingen en evenals verlenging in Canada en/of Groenland. Wilt u meer weten? Stuur dan een bericht met uw wensen of bel +31 10 2950126 voor overleg of een afspraak. Wij helpen u graag bij het samenstellen van uw reis. Wilt u liever gebeld worden? Vul dan het bel-me-bericht in.

Loyaliteitsprogramma Adventure Canada:

Bent u al meer op reis geweest met Adventure Canada, dan gelden er vanaf de 3e reis aantrekkelijke loyaliteitsvoordelen. Als u een offerte aanvraagt of een boeking bij ons doet, laat dan altijd weten of dit voor u van toepassing is.

Compensatie CO2-uitstoot

Als compensatie voor de CO2-uitstoot van onze reizigers, doneert Beluga Adventures sinds 01 januari 2020 bomen aan Trees for All voor projecten in Nederland voor herstel en aanleg van klimaatbestendig bos en voor projecten op Borneo, Madagaskar en in Zuid-Amerika waar ook bossen hersteld worden om het leefgebied van dieren zoals Orang-oetans en poema’s te verbeteren.
Lees hier meer over Trees for All en hun projecten.

Terug naar boven