Ga naar inhoud

Per hondenslede naar de oostkust van Spitsbergen

Een actieve en avontuurlijke winterreis

:alttitle:

Per hondenslede naar de oostkust van Spitsbergen

De dikbesneeuwde brede valleien maken het 's winters relatief makkelijk om van Longyearbyen naar de oostkust van Spitsbergen te komen. Met hondensleden is het bovendien genieten van de ongelooflijke stilte. Het is 24 uur licht, dus er kunnen lange dagen gemaakt worden. Eenmaal aan de oostkust zult u zien dat het landschap totaal anders is dan aan de westkust. Op het pakijs kunnen wellicht baardrobben, poolvossen en wellicht ijsberen gezien worden.

De reis in het kort

In de middag na aankomst in Longyearbyen is er een instructie en ontmoetingsbijeenkomst, waarbij de persoonlijke uitrusting gecontroleerd wordt. De volgende dag gaat de groep naar de kennels in Bolterdalen waar de hondensledetocht begint.Na het inspannen van de honden vertrekt de groep richting de oostkust. De route leidt u door brede dalen en over gletsjers naar de oostkust. Onderweg wordt overnacht in een hut (Reinheim) en tenten. Afhankelijk van hoe snel deze bereikt is, zal hier voor een of twee dagen het tentenkamp opgezet worden. Op het pakijs van de Storfjord is er zeker kans om een ijsbeer te zien.
Vervolgens wordt er teruggereden naar Longyearbyen. Onderweg wordt weer overnacht in tenten en misschien in de hut Reinheim. Na het afscheidsdiner in Longyearbyen is het tijd om afscheid te nemen van de groep. De laatste dag is een uitloopdag. Bent u op tijd terug, dan is deze dag ter vrije besteding. U kunt het Svalbard Museum bezoeken of gewoon wat wandelen of uitrusten.

Als u deze reis kiest

 • Meerdaagse hondensledetocht.
 • Onderweg overnachting in hut en tenten, in Longyearbyen naar keuze in pension of hotel.
 • Min. 02 / max. 06 personen // bewapende Engelssprekende gids.
 • Goede conditie en doorzettingsvermogen vereist.
 • Minimum leeftijd 16 jaar.

Impressies

 • Met de hondenslede op weg door Bolterdalen.
  1/1

  Met de hondenslede op weg door Bolterdalen.

Dag tot dag

 • Aankomst in Longyearbyen

  Aankomst op het vliegveld van Longyearbyen. Op eigen gelegenheid (Flybuss ca. NOK 100 p.p.) naar de door u gekozen accommodatie.
  Aan het einde van de middag wordt u opgehaald en naar de kennel gebracht voor een informatiebijeenkomst. Hier ontmoet u de gidsen en andere deelnemers.
  Na de bijeenkomst wordt u teruggebracht naar uw accommodatie voor overnachting op basis van logies/ontbijt.

 • Vertrek richting de oostkust

  De volgende morgen wordt u vroeg opgehaald en naar de kennel gebracht. Na controle van de persoonlijke uitrusting gaat de groep naar de kennels in Bolterdalen.
  Na het inspannen van de honden vertrekt de groep richting de oostkust. De route leidt u door de sneeuwscootervrije Bolterdalen en Tverrdalen. De stilte zal overweldigend zijn. Bij de Scott Tunergletsjer zal gestopt worden voor een bezoek aan de ijsgrot.
  In Reindalen bevindt zich de hut Reinheim waar overnacht zal worden. Het is een comfortabele hut met zelfs een sauna!
  Af te leggen afstand: 50 tot 60 km.

 • Naar de oostkust en terug

  De derde dag zal ongeveer eenzelfde afstand afgelegd worden. Eerst door Kjellströmdalen, dan over drie gletsjers (Edvardbreen, Nordsysselbreen en Inglefjeldbreen) tot u uiteindelijk bij Inglefjeldbukta aan de oostkust staat en uitkijkt over de Storfjord. Hier zullen de tenten opgezet worden.
  De vierde en vijfde dag worden aan de oostkust doorgebracht. Wellicht gaat u het pakijs op of dicht langs de kust op zoek naar baardrobben en ijsberen. Een van de plaatsen voor het tentenkamp is het Agardhdal.
  Voor de terugweg zijn meerdere routes mogelijk. Als deze weer via Reindalen gaat, kan er weer in de comfortabele hut Reinheim overnacht worden.

 • Laatste dag van de hondensledetocht en terugkomst in Longyearbyen

  Nog één dag met de vertrouwde honden op pad. Bij aankomst bij de kennel worden eerste de honden uit het harnas gehaald en verzorgd. Daarna is het tijd voor een een afscheidsdiner met de gids(en) en deelnemers.
  Overnachting op basis van logies/ontbijt in de door u gekozen accommodatie.

 • Longyearbyen

  Uitloopdag. Dag ter vrije besteding.

 • Vertrek vanuit Longyearbyen

  Vertrek vanuit Longyearbyen.

Accommodatie & conditie

Onderweg wordt er in 2-pers. tenten overnacht. U wordt geacht de tenten zelf op te zetten, af te breken en in te pakken. Maaltijden worden gezamenlijk bereid en genuttigd. Aan het einde van de tocht zijn er twee nachten in Longyearbyen gepland, maar door slechte weersomstandigheden kan het zijn dat u pas de voorlaatste dag in Longyearbyen arriveert. In Longyearbyen verblijft u in een door u gekozen accommodatie.
Voor deze tocht hoeft u geen ervaren hondenslederijder te zijn. Een goede conditie en doorzettingsvermogen zijn wel een vereiste.

Data & prijzen

Pagina bijgewerkt ops 1 november 2023
spitsbergen-709

De prijzen zijn inclusief

 • 6-daagse hondensledetocht met Engelssprekende, bewapende gids,
 • 5 overnachtingen in tenten op basis van volpension,
 • 3 overnachtingen in Longyearbyen in gekozen accommodatievorm op basis van logies/ontbijt,
 • Gebruik van thermopak, laarzen en handschoenen,
 • Beluga informatieboekje.
 • Compensatie CO2-uitstoot.

De prijzen zijn exclusief

 • Reis van huis naar Longyearbyen en terug,
 • Overige maaltijden & (fris)drankjes,
 • Verzekeringen,
 • Fooien & uitgaven van persoonlijke aard,
 • Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR), € 5,00 per persoon.
 • Bijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR) € 2,50 per boeking.

Vluchten en verlenging op Spitsbergen of in Oslo

Indien gewenst, kunnen wij de benodigde vluchten naar Longyearbyen en v.v. verzorgen. Zeker in de winter kunt u bijna nooit dezelfde dag doorvliegen naar uw eindbestemming. Een overnachting op de heen- en/of terugweg in Oslo is dan noodzakelijk. Ook deze overnachtingen evenals een eventuele verlenging op Spitsbergen en/of in Oslo of andere delen van Noorwegen kunnen wij voor u verzorgen.
Kijk voor ideeën en prijzen op Longyearbyen in de winter: winterexcursies. Wilt u meer weten of overleggen? Bel dan +31 10 295 0126 of vul het bel-me-bericht in. Wilt u een offerte ontvangen, stuur dan een bericht met uw wensen.

Compensatie CO2-uitstoot

Als compensatie voor de CO2-uitstoot van onze reizigers, doneert Beluga Adventures sinds 01 januari 2020 bomen aan Trees for All voor projecten in Nederland voor herstel en aanleg van klimaatbestendig bos en voor projecten op Borneo, Madagaskar en in Zuid-Amerika waar ook bossen hersteld worden om het leefgebied van dieren zoals Orang-oetans en poema’s te verbeteren.
Lees hier meer over Trees for All en hun projecten.

Terug naar boven