Ga naar inhoud

Hondensledetocht naar Isfjord Radio

een korte, maar zeer avontuurlijke reis

:alttitle:

Hondensledetocht naar Isfjord Radio

Bij de ingang van de Isfjord, in de omgeving van Kapp Linné, ligt vlak bij zee het kleine radiostation Isfjord Radio. De omgeving hier is prachtig met het uitzicht over zee en het ruige berglandschap aan de andere zijde. De tocht ernaartoe is al even mooi. Isfjord Radio is in 1933 gebouwd naar aanleiding van het aan de grond lopen van twee Russische vrachtschepen in 1932. Sindsdien heeft Isfjord Radio een belangrijke rol vervuld in het contact tussen Longyearbyen en de rest van de wereld. Door de komst van internet en andere communicatiemiddelen is deze belangrijke rol van Isfjord Radio gedegradeerd tot een bijrolletje. Hierdoor kon het gebouw andere functies gaan vervullen: gastverblijf voor avontuurlijke vakantiegangers in zomer en winter.

De reis in het kort

Na aankomst in Longyearbyen gaat u met de Flybuss naar keuze naar Hotel Basecamp of Gjestehuset 102. Hier checkt u in waarna u Longyearbyen kunt gaan verkennen. Om 15.00u is er bijeenkomst in Hotel Basecamp om de reis door te spreken.
De volgende morgenvroeg wordt iedereen opgehaald om naar de sledehonden te gaan. U krijgt een korte instructie hoe u met de honden moet omgaan en hoe u uw hondenteam in het gareel moet houden. Daarna worden de honden ingespannen en gaat u met uw eigen hondenslede op weg.
Met de hondenslede duurt het twee dagen voor u Kapp Linné heeft bereikt. De eerste overnachting is dan ook onderweg in tenten. De tweede dag wordt na het ontbijt het kamp opgebroken en wordt de weg door het dal vervolgd.
In de loop van de dag wordt dan Isfjord Radio bereikt. Hier kunt u bijkomen in de warme vertrekken. U verblijft twee nachten in het gastenverblijf. Op de tussenliggende dag kan een korte tocht met de honden gemaakt worden of kan een wandeling gemaakt worden. U kunt er echter nooit alleen op uit trekken, want er kunnen hier overal ijsberen zijn. Er zal dus altijd in een groepje met een bewapende gids op pad gegaan worden.
De vierde dag gaat u per hondenslede terug naar Longyearbyen. Onderweg overnacht u weer in de tent. Laat in de middag van de vijfde dag komt u in Longyearbyen aan. U wordt naar Hotel Basecamp of Gjestehuset 102 gebracht voor overnachting.
De afstand van Longyearbyen naar Isfjord Radio is ongeveer 90 km.

Als u deze reis kiest

 • Meerdaagse hondensledetocht.
 • Overnachting onderweg in tenten, bij Isfjord Radio in het gastenverblijf op basis van volpension.
 • Min. 03 / max. 04 deelnemers // bewapende Engelssprekende gids.
 • Min. leeftijd 18 jaar.

Impressies

 • De honden wachten geduldig op het vertrek.
  1/7

  De honden wachten geduldig op het vertrek.

 • De kennel waar de sledetocht begint met het inspannen van de honden.
  2/7

  De kennel waar de sledetocht begint met het inspannen van de honden.

 • Op weg de witte wereld in.
  3/7

  Op weg de witte wereld in.

 • De gebouwen van Isfjord Radio, Spitsbergen.
  4/7

  De gebouwen van Isfjord Radio, Spitsbergen.

 • Landschap onderweg langs de oevers van de Bellsund
  5/7

  Landschap onderweg langs de oevers van de Bellsund

 • Op de heen- en/of terugweg kan de tocht door Barentsburg gaan.
  6/7

  Op de heen- en/of terugweg kan de tocht door Barentsburg gaan.

 • Het mooie licht tijdens zonsondergang.
  7/7

  Het mooie licht tijdens zonsondergang.

Dag tot dag

 • Aankomst in Longyearbyen

  Aankomst in Longyearbyen. Per Flybuss van de luchthaven naar Hotel Basecamp of Gjestehuset 102 voor overnachting op basis van logies/ontbijt.
  Afhankelijk van de aankomsttijd kunt u na het inchecken Longyearbyen verkennen en het museum bezoeken. Om ca. 15.00u is er een bijeenkomst met de gids.

 • Longyearbyen - tentenkamp

  Om 10.00u wordt u bij de receptie van Hotel Basecamp verwacht. Hier ontmoet u de andere deelnemers, krijgt u instructie en wordt alles ingepakt voor de komende dagen. Daarna gaat de groep naar het Trappers Station in het dal waar de honden staan. Hier krijgt u een korte introductie hoe om te gaan met de honden, hoe ze in te spannen en hoe ze eten te geven.
  Al snel daarna gaat u op weg door het witte landschap.
  Halverwege (na ongeveer 45 km) wordt gestopt om het tentenkamp op te zetten en een warme maaltijd te bereiden en te nuttigen. Na het verzorgen van de honden kunt u de warme slaapzak in duiken voor een welverdiende nachtrust.

 • Tentenkamp - Isfjord Radio

  Na het ontbijt en het verzorgen van de honden wordt het tentenkamp opgeruimd en worden de honden weer ingespannen. Een tweede dag door het weidse landschap wacht. Onderweg wordt uiteraard gestopt om wat warms te drinken en een lunch te nuttigen.
  Als het weer niet tegenzit, zult u halverwege of einde van de middag Isfjord Radio bereiken. Hier staat een lekkere warme kachel en een smakelijk diner te wachten.
  U overnacht in één van de gastenverblijven van Isfjord Radio in een comfortabel bed.

 • Isfjord Radio

  Vandaag gaat men of een korte hondesledetocht maken of u zult te voet Kapp Linné verkennen. Lunch en diner worden in Isfjord Radio verzorgd. Ook de overnachting is wederom in het gastenverblijf van Isfjord Radio.

 • Isfjord Radio - tentenkamp

  Na het ontbijt worden de honden weer ingespannen. De reis gaat terug naar Longyearbyen.
  Al snel zal Isfjord Radio uit het zicht verdwenen zijn. Overnachting is wederom in een tentenkamp.

 • Tentenkamp - Longyearbyen

  Met de hondenslede wordt de reis voortgezet. U komt aan het einde van de middag aan in Longyearbyen. Groepstransfer terug naar Hotel Basecamp of Gjestehuset 102.
  Overnachting aldaar op basis van logies/ontbijt.

 • Einde programma

  Einde van de reis.

Accommodaties tijdens de tocht

De eerste en zesde nacht verblijft u naar keuze in Hotel Basecamp of in Gjestehuset 102.
De tweede en vijfde nacht slaapt u in tenten die meegenomen worden vanuit Longyearbyen. Deze moeten dus bij aankomst op de overnachtingsplaats opgezet worden en moeten de volgende morgen weer ingepakt worden. De maaltijden onderweg worden gezamenlijk bereid en genuttigd. De benodigde zeer warme slaapzak wordt ter beschikking gesteld.
De derde en vierde overnachting is in het gastenverblijf van Isfjord Radio in comfortabele 2-pers.kamers. Hier kunt u genieten van de gastronomische vaardigheden van de kok. Isfjord Radio heeft in totaal 47 bedden verdeeld over 20 tweepersoonskamers en 3 suites. Douches en toiletten zijn gemeenschappelijk.
Er is een eetzaal, waar ontbijt, lunch en diner geserveerd worden en er is een gezellige lounge met openhaard.

Data & prijzen

Pagina bijgewerkt op 24 maart 2024
spitsbergen-705

De prijzen zijn inclusief

 • 02 overnachtingen in Longyearbyen naar keuze in Hotel Basecamp of Gjestehuset 102 op basis van logies/ontbijt, 
 • 05-daagse hondensledetocht met Engelssprekende, bewapende gids,
 • 02 overnachting in tenten op basis van volpension,
 • 02 overnachtingen in gasterverblijf Isfjord Radio op basis van volpension,
 • Thermopak, laarzen, handschoenen, slaapzak, 
 • Beluga informatieboekje.
 • Compensatie CO2-uitstoot.

De prijzen zijn exclusief

 • Reis naar Longyearbyen en v.v.,
 • Transfer van het vliegveld in Longyearbyen naar hotel/pension en v.v.,
 • Lunch en diner op dag 01 en diner op dag 06 & (fris)drankjes,
 • Verzekeringen,
 • Fooien & uitgaven van persoonlijke aard,
 • Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) € 5,00 per persoon.
 • Bijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR) € 2,50 per boeking.

Benodigde vluchten, overnachtingen en/of verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook graag uw vluchten en eventuele verlenging op Spitsbergen en/of in Noorwegen. Vraag ons naar de mogelijkheden of kijk onder Longyearbyen in de winter voor enkele voorbeelden. U kunt ons ook bellen op +31 10 295 0126 of het bel-me-bericht in. Wij bellen u dan op het gewenste tijdstip.

Compensatie CO2-uitstoot

Als compensatie voor de CO2-uitstoot van onze reizigers, doneert Beluga Adventures sinds 01 januari 2020 bomen aan Trees for All voor projecten in Nederland voor herstel en aanleg van klimaatbestendig bos en voor projecten op Borneo, Madagaskar en in Zuid-Amerika waar ook bossen hersteld worden om het leefgebied van dieren zoals Orang-oetans en poema’s te verbeteren.
Lees hier meer over Trees for All en hun projecten.

Terug naar boven