Ga naar inhoud

Iguazú: watervallen & jungle

bouwsteen voor een rondreis Argentinië of combinatie met Antarcticareis

:alttitle:

Iguazú: watervallen & jungle

Wie de mooiste watervallen ter wereld wil zien, moet zeker Iguazú bezoeken. De watervallen zijn eenvoudig op eigen gelegenheid te verkennen. Een wandelpad van metalen roosters leidt u langs de bovenloop en de onderloop van de rivier met ontelbare watervallen. De uitzichten zijn steeds verrassend en altijd indrukwekkend en adembenemend.
Rondom de watervallen ligt een subtropisch oerwoud. Hierin leven dieren zoals apen, toekans, neusberen en ontelbare vlinders en vogels. De plantengroei is al even uitbundig. Orchideeën en bromelia's zijn op veel plaatsen te vinden. In en rond het water houden zich schildpadden en kaaimannen op.
Wat u zeker niet mag missen zijn de zwaluwen die achter de watervallen nestelen.
Een verblijf van twee of drie nachten kan een mooie afsluiter zijn van een reis door Argentinië en/of naar Antarctica. We hebben hier een voobeeld opgenomen dat als bouwsteen gebruikt kan worden. Het is slechts een voorbeeld dat naar wens kan worden aangepast.

Overnachten

In NP Iguazú liggen maar twee hotels: aan de Argentijnse zijde het Gran Meliá Iguazú en aan de Braziliaanse zijde Belmond Hotel das Cataratas. Deze bijzondere ligging maakt de hotels ook wel meteen prijzig, maar u loopt zo vanuit het hotel naar de watervallen. Direct buiten grenzen van het park zijn meerdere hotels te vinden. In het stadje Iguazú dat circa 15 km van het NP ligt, zijn hotels en pensions in alle prijsklassen te vinden.

Excursies

Naar de watervallen en door het omliggende oerwoud zijn paden aangelegd die u naar de mooiste plekjes met prachtig uitzicht en overzicht leiden. Hierdoor kunt u in eigen tempo wandelen, stoppen, fotograferen, filmen en rondkijken waar u maar wilt. U kunt ook het treintje nemen vanaf bezoekerscentrum tot aan het 14 km verderop gelegen stationnetje bij de watervallen.
Heeft u speciale interessen? Dan kan het de moeite waard zijn om onder leiding van een gids op pad te gaan. Hij of zij weet waar juist die ene vogel, of die bijzondere vlinder zich ophoudt of waar een bepaalde orchidee of bromelia op z'n mooist te zien is.
Maar ook als u de watervallen vanuit een ander perspectief zoals vanuit de lucht of vanaf het water wilt zien, dan is dit als excursie te boeken.
Wilt u meer zien van het omliggende oerwoud of als u een bezoek wilt brengen aan bijvoorbeeld de overblijfselen van de Jezuïtentempels, dan is een excursie met een gids de aangewezen manier.

Terug naar boven