Ga naar inhoud

Individuele fly-drive Alaska

in eigen tempo naar de mooiste plekjes!

:alttitle:

Individuele fly-drive Alaska

Alaska is bij uitstek geschikt om met een huurauto te verkennen. Deze route brengt u door het indrukwekkende landschap naar bekende en minder bekende plaatsen.

De reis in het kort

Vanaf Schiphol of Zaventem vliegt u met een overstap naar Anchorage, de hoofdstad van Alaska. Om te acclimatiseren overnacht u hier. Daarna gaat de rondreis beginnen. U gaat in zuidelijke richting naar het Kenai Schiereiland, een prachtig gebied met veel bossen, meren en een grillige kustlijn. Tijdens de bootexcursie van Seward zult u ongetwijfeld zeeotters en wellicht Orka's of andere walvissen zien.
De tweede bestemming is het bekende en indrukwekkende Denali NP, waar een rondvlucht en een busexcursie gepland staan om dit geweldige gebied te verkennen. Tijdens de bustocht kunt u kariboes, Bruine Beren, Grizzlyberen, elanden en misschien zelfs wolven zien. Verder kunt u wandelen in het park en de nabije omgeving.
Verder noordwaarts verblijft u in Fairbanks, de tweede stad van Alaska. U kunt hier met een oude radarboot een excursie over de Chena maken.
In het Wrangell - Saint Eliasgebergte verblijft u in de Kennicott Glacier Lodge. Van hieruit kunt u de nabijgelegen gletsjer en het omliggende gebergte verkennen.
De laatste bestemming is de Knik River Lodge, waar u o.a. met een helikopter een rondvlucht over de nabijgelegen gletsjer kunt maken, of met een landing om te kajakken, te wandelen of een hondensledetocht op de gletsjer maken.
De rondrit eindigt in Anchorage waar u nog een dag ter vrije besteding heeft om de stad te verkennen of bijv. een optionele excursie kunt boeken om beren te kunnen zien. Vanuit Anchorage vliegt u met overstap weer terug naar Schiphol of Zaventem.

Als u deze reis kiest

 • Individuele reis, flexibel naar wens aan te passen en uit te breiden.
 • Bezoek de hoogtepunten van Alaska (o.a. Denali, Kenai, Wrangell-Saint Elias).
 • Inclusief excursies om beren, walvissen, elanden etc te kunnen zien
 • Overnachting in hotels en lodges op bijzondere plaatsen.

Impressies

 • Met de auto door Alaska: rijden, maar ook stoppen op mooie plekjes.
  1/19

  Met de auto door Alaska: rijden, maar ook stoppen op mooie plekjes.

 • Uitzichtpunt tijdens de bustocht in Denali NP.
  2/19

  Uitzichtpunt tijdens de bustocht in Denali NP.

 • De berg Denali.
  3/19

  De berg Denali.

 • Eland in moerasgebied
  4/19

  Eland in moerasgebied

 • Exitgletsjer.
  5/19

  Exitgletsjer.

 • Rotsen in de fjorden bij Seward.
  6/19

  Rotsen in de fjorden bij Seward.

 • Gletsjers tijdens een bootexcursie vanuit Seward.
  7/19

  Gletsjers tijdens een bootexcursie vanuit Seward.

 • Grizzly in Denali NP.
  8/19

  Grizzly in Denali NP.

 • Haven van Homer.
  9/19

  Haven van Homer.

 • Kajakken in het gletsjermeer van de Knikgletsjer.
  10/19

  Kajakken in het gletsjermeer van de Knikgletsjer.

 • De oude gebouwen van de Kennicott mijnen.
  11/19

  De oude gebouwen van de Kennicott mijnen.

 • Kennicottgletsjer met uitzicht op de Rootgletsjer.
  12/19

  Kennicottgletsjer met uitzicht op de Rootgletsjer.

 • Opduikende Orka tijdens de bootexcursie vanuit Seward.
  13/19

  Opduikende Orka tijdens de bootexcursie vanuit Seward.

 • Wandelen op de Rootgletsjer bij Kennicott.
  14/19

  Wandelen op de Rootgletsjer bij Kennicott.

 • Uitzicht op de Knikgletsjer.
  15/19

  Uitzicht op de Knikgletsjer.

 • Weids uitzicht in Denali NP.
  16/19

  Weids uitzicht in Denali NP.

 • Vliegtuigje vanuit Chitina naar McCarthy.
  17/19

  Vliegtuigje vanuit Chitina naar McCarthy.

 • Onderduikende Bultrug tijdens bootexcursie vanuit Seward.
  18/19

  Onderduikende Bultrug tijdens bootexcursie vanuit Seward.

 • Dobberende zeeotter in de haven van Homer.
  19/19

  Dobberende zeeotter in de haven van Homer.

Dag tot dag

 • Naar Anchorage

  Lijnvlucht met overstap vanaf Schiphol of Zaventem naar Anchorage. Na aankomst per hotelshuttlebus naar een centraal gelegen hotel in Anchorage.

 • Anchorage - Seward

  In de ochtend huurauto ophalen op de luchthaven en naar Seward rijden. U vertrek in zuidelijke richting naar het Kenai Schiereiland. Via Highway 1 en Highway 9 komt u na circa 200 km aan in Seward. Onderweg kunt u op meerdere plaatsen stoppen, zoals bij Turnagain Arm. Hier worden soms Beluga's gezien. Bij Portage rijdt u langs de Portagegletsjer waar het zeker de moeite waard is om te stoppen en te wandelen. Na Portage verlaat u de kust en gaat u voornamelijk door dichte bossen. Er is natuurlijk altijd kans op het zien van Zwarte Beren en Elanden. Vlak voor aankomst in Seward heeft u prachtig uitzicht op Kenai Lake. Al snel daarna rijdt u Seward binnen.
  Seward is een leuk plaatsje, gelegen aan Resurrection Bay. Het Alaska Sea Life Center is zeker een bezoek waard. Hier krijgt u uitleg over het dierenleven in de omgeving en er is een mooie tentoonstelling over de olieramp met Exxon Valdez. Een nationale ramp die heel veel gevolgen heeft gehad voor de natuur, maar ook voor de lokale bevolking en de werkgelegenheid. Overnachting in Gateway Hotel of gelijkwaardig.
  Afstand ca. 200 km, rijtijd ca. 2,5 uur.

 • Seward

  In de ochtend wordt er een bootexcursie gemaakt naar Kenai Fjords NP. In het park ligt Harding Icefield, dit is één van de grootste ijsvelden van de Verenigde Staten. Met de boottocht brengt u o.a. een bezoek aan de Aialikgletsjer of de Holgategletsjer. Welke gletsjer u bezoekt, is afhankelijk van de lokale omstandigheden. Beide zijn zogenaamde kalvende gletsjers. Het front mondt uit in zee en er breken met regelmaat grote stukken af die met veel geraas in het water storten.
  Onderweg kunt u verschillende diersoorten tegenkomen, waaronder Orka's, Stellers Zeeleeuwen, zeeotters, papegaaiduikers en Bultruggen.
  De middag is ter vrije besteding. U kunt dan het Alaska Sea Life Center bezoeken, indien u daar de vorige dag nog niet geweest bent. Verder kunt u wandelen in de omgeving van de Exitgletsjer. Een prachtige gletsjer midden in de bossen. Met één van de wandelingen kunt u zelfs tot dichtbij het gletsjerfront komen.
  Overnachting wederom in Gateway Hotel of gelijkwaardig.

 • Seward - Girdwood

  Deze ochtend rijdt u naar Girdwood. Ondanks dat u over dezelfde weg weer richting Anchorage rijdt, zal het landschap u zeker niet vervelen. In de middag kunt u op eigen gelegenheid een wandeling in maken in de omgeving. Er worden regelmatig elanden gezien. In het tweede deel van de zomer zijn overal bessen te vinden die heerlijk smaken.
  Overnachting in Hotel Alyeska of gelijkwaardig.
  Afstand ca. 150 km, rijtijd ca. 2 uur.

 • Girdwood - Talkeetna

  Vanuit Girdwood gaat u verder naar het noorden. U verlaat de dichte bossen en u komt meer in open gebied terecht. U passeert Anchorage en vervolgt Highway 1 c.q. Glenn Highway naar Talkeetna. Bij de bruggen over de Knik River en Matanuska River zijn mooie plaatsen om een pauze in te lassen om te picknicken. Bij het verderop gelegen Wasilla kunt u eventueel lunchen of boodschappen doen. Hierna gaat de weg over in de George Parks Highway die grotendeels de oever van de Susitna River volgt. Heel langzaam maken de dichte naaldwouden plaats voor loofbomen en lage struikjes.
  Talkeetna is een kleine plaats aan de Susitna River. Samen met Denali Village is het de uitvalsbasis voor activiteiten in Denali NP.
  Overnachting in Talkeetna Alaskan Lodge of gelijkwaardig.
  Afstand ca. 250 km, rijtijd ca. 3 uur.

 • Talkeetna - Denali NP

  Voor de ochtend is een excursie met een klein vliegtuigje geboekt. Iedereen heeft een plaats aan een raam, dus u krijgt een prachtig overzicht van het inderwekkende natuurgebied. Men vliegt richting Denali, de hoogste berg van de Verenigde Staten. Bij helder weer is de berg met de top met eeuwige sneeuw al van ver te zien.
  Na de excursie rijdt u verder naar Denali NP. Onderweg is er natuurlijk de kans op wild en ook vanaf de weg tekent de indrukwekkende berg Denali zich bij helder weer in de verte af. Overnachting in Denali Grizzly Bear Resort of gelijkwaardig.
  Afstand ca. 250 km, rijtijd ca. 3 uur.

 • Denali NP

  Deze dag begint u met een busexcursie in het park. Er is maar één weg die het park in gaat. Deze weg mag alleen bereden worden door de officiële parkbussen. De weg is onverhard en op sommige plaatsen net breed genoeg om twee bussen te kunnen laten passeren. Helaas is er in september 2021 een behoorlijke aardverschuiving geweest in het park en daarmee is de enige weg beschadigd geraakt. De weg is nog steeds niet goed gerepareerd. Daarom duurt de busexcursie voor 2024 maar vier tot zes uur, al naar gelang de condities van de weg en hoe vaak men moet stoppen, omdat er wild is gespot. Tijdens de bustochten worden er vaak kariboes, elanden, bruine beren en Dalls schapen gezien. Soms worden er grizzly's en zelfs wolven gezien. Na de excursie kunt u eventueel met de huurauto het eerste geasfalteerde stuk (ca. 20 km) van de weg in eigen tempo rijden. Hier worden vaak elanden gezien. De weg eindigt bij de bewaakte ingang vlak voor de gravelweg. Bij de ingang is een kleine parkeerplaats cq. draaipunt, waar u eventueel een korte wandeling kunt maken.
  Overnachting wederom in Denali Grizzly Bear Resort of gelijkwaardig.

 • Denali - Fairbanks

  U verlaat het nationaal park en rijdt verder in noordelijke richting langs de rivier Nenana. Vanaf de weg heeft u op verschillende plaatsen een mooi uitzicht over de kloof die de rivier heeft uitgesleten. Na de brug verlaat u de rivier en wordt het landschap vlakker. Het eerst volgende dorpje is Healy.
  Het landschap wordt afwisselender met hier een daar open stukken, riviertjes en loofbomen. Zo noordelijk groeien de bomen minder snel en minder hoog.
  Fairbanks is met ca. 33.000 inwoners een middelgrote plaats. Hier is het interessante Pioneer museum, dat geheel gewijd is aan de goudkoorts in Alaska. Overnachting in River's Edge Resort of gelijkwaardig.
  Afstand ca. 200 km, rijtijd ca. 3 uur.

 • Fairbanks - Chitina - McCarthy

  Vandaag staat er een lange rit naar het zuiden op het programma. De weg loopt langs de oever van de Tanana. Op sommige punten waaiert de river heel breed uit en stroomt deze uiterst langzaam, terwijl op andere punten het stroombed erg smal is, waardoor stroomversnellingen ontstaan. U komt o.a. door het plaatsje North Pole, de woonplaats van de kerstman.
  Vanhier rijdt u verder richting het Wrangell-St Elias NP & Preserve. In het plaatsje Chitina parkeert u de huurauto bij het vliegveld en gaat u met een klein vliegtuigje verder naar de lodge bij de voormalige Kennicottmijn. Vanuit de lucht heeft u een prachtig uitzicht op de bergen, de gletsjer en het park.
  Overnachting in Kennicott Glacier Lodge.
  Afstand ca. 500 km, rijtijd ca. 6 uur. De vlucht duurt ca. 30 minuten.

 • Kennicott

  In de ochtend wordt u meegenomen op een historische tocht naar het fabrieksterrein en door de gebouwen. Hier leert u van alles, over het werken in de mijnen en over hoe men hier vroeger leefde. Daarna heeft u de verdere dag ter vrije besteding. U kunt vrij wandelen in de omgeving, een begeleide wandelexcursie over de Rootgletsjer maken of een keer proberen om te ijsklimmen op een van de gletsjerwanden.
  Overnachting wederom in Kennicott Glacier Lodge.

 • McCarthy - Chitina - Palmer

  In de ochtend vliegt u terug van McCarthy naar Chitina. Daar pakt u de huurauto weer en rijdt u via Highway 10 en 4 naar Glennallen. De weg loopt langs de grens met het Wrangell-St. Eliasgebergte. Gedurende de gehele rit kijkt u uit op het majestueuze gebergte. Bij Glennallen slaat u linksaf en gaat u verder naar het westen. Bossen, vergezichten met bergen en gletsjers, meren en rivieren wisselen elkaar af. Kortom een prachtige rit waarbij u vaak zult stoppen om rustig te kijken en foto's te nemen. Bij de Matanuskagletsjer moet u zeker stoppen en een wandeling maken.
  Overnachting in Alaska Glacier Lodge of gelijkwaardig.
  Vliegtijd McCarthy - Chitina: ca. 30 minuten. Afstand ca. 375 km, rijtijd ca. 5 uur.

 • Palmer

  Deze dag is ter vrije besteding. U kunt op eigen gelegenheid wandelen of vooraf of ter plaatse één van de excursies boeken. Men biedt verschillende helikoptervluchten aan o.a. in combinatie met bergwandelen, kajakken en zelfs een hondensledetocht. Maar u kunt ook alleen een helikoptervlucht maken met of zonder een landing op de gletsjer.
  Overnachting in Alaska Glacier Lodge of gelijkwaardig.

 • Palmer - Anchorage

  Vandaag hoeft u maar ca. 100 km te rijden. Indien gewenst, kunt u 's ochtends nog een excursie maken bij de Alaska Glacier Lodge. Wilt u liever een mooie rit maken, dan kunt u bijvoorbeeld de Hatchers Pass bezoeken en dan terugrijden naar Anchorage.
  Overnachting in een van de centraal gelegen hotels.

 • Anchorage

  Vandaag heeft u een vrije dag in Anchorage. U kunt bijvoorbeeld één van de musea bezoeken of een fiets huren en langs de Cook Inlet fietsen. Dit is de bekende Tony Knowles Trail met mooie uitzichten op het water. Regelmatig worden hier elanden gezien. Verder heeft Anchorage vele souvenirwinkeltjes en overdekte winkelcentra om naar hartenlust te winkelen.
  Vanaf half juli is het bij mooi weer de moeite waard om een excursie te boeken om vissende beren te kunnen zien.
  Overnachting in een van de centraal gelegen hotels.

 • Vertrek uit Anchorage

  In de loop van de dag lijnvlucht met overstap van Anchorage naar Schiphol of Zaventem. Overnachting in het vliegtuig.

 • Aankomst Schiphol of Zaventem

  In de loop van de ochtend aankomst op Schiphol of Zaventem.

Vervoer & Verblijf // Reisperiode

De aangegeven rijtijd is de tijd die nodig is om de aangegeven afstand af te leggen. Hierbij komt de tijd die u gebruikt om te stoppen en te wandelen etc.

Vervoer en verblijf

Bij deze reis is een middelgrote huurauto (Toyota Corolla of gelijkwaardig) inbegrepen. Indien u een grotere of kleinere auto wenst, is dat uiteraard mogelijk. Prijzen hiervoor zijn op aanvraag.

Het verblijf is in middenklasse hotels. Behalve in Achorage zijn er veelal maar enkele accommodaties in een plaats. Er is dus niet veel keuze. De door ons geselecteerde accommodaties zijn netjes en schoon. In Anchorage, Denali, Fairbanks is het mogelijk om een hogere categorie accommodatie tegen meerprijs te boeken. De meerprijs is op aanvraag en is op basis van beschikbaarheid. In Kennicott is het mogelijk om een kamer met privé douche/toilet tegen meerprijs te boeken.

Reisperiode

Deze fly-drive is van mei tot augustus mogelijk. 

Voorjaar: mei 
In mei komen de eerste trekvogels en kleurt het landschap weer groen. Hier en daar zullen de eerste bloemen opkomen. 

Zomer: juni, juli en augustus
De meeste bloemen staan in bloei en de laatste onverharde bergwegen in het binnenland gaan open. Over het algemeen valt in deze periode ook de minste neerslag.

Data & prijzen

Pagina bijgewerkt op 29 mei 2024
alaska-802

De prijzen zijn inclusief

 • Lijnvlucht Schiphol of Zaventem - Anchorage en v.v. (met overstap) in de goedkoopste klasse, incl. 1x23 kg ruimbagage per persoon.
 • 12 hotelovernachtingen naar keuze in 2-pers. kamers d/t of 1-pers. kamers d/t op basis van logies.
 • 02 overnachtingen in Kennicott Glacier Lodge in 2-pers. kamer c.q. 1-pers. kamer met gedeelde douche/toilet.
 • 14 dagen autohuur (VW Jetta of gelijkwaardig) inclusief ongelimiteerd aantal kilometers, lokale belastingen, cascoverzekering zonder eigen risico, diefstalverzekering, ophalen en inleveren op de luchthaven van Anchorage,
 • Busexcursie Denali NP inclusief versnapering.
 • Excursie in Kennicott ca. 2 uur.
 • Boottocht Kenai Fjords NP ca. 6 uur.
 • Rondvlucht Talkeetna ca 1. uur.
 • Vlucht Chitina - McCarthy en v.v.
 • Beluga informatieboekje met wegenkaart.
 • Compensatie CO2-uitstoot.

De prijzen zijn exclusief

 • Eventuele verhoging van belastingen en/of toeslagen.
 • Eventuele toeslag indien de goedkoopste vluchtklasse niet meer beschikbaar is.
 • Brandstof voor de auto.
 • Eventuele kosten ophalen en wegbrengen van de huurauto buiten openingstijden.
 • Maaltijden en (fris)drankjes.
 • Overige excursies.
 • Verzekeringen.
 • Kosten aanvraag ESTA.
 • Uitgaven van persoonlijke aard.
 • Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) € 5,00 per persoon.
 • Bijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR) € 2,50 per boeking.

Aanpassing route naar uw wensen

De beschreven route is slechts een voorbeeld. De route en reisduur kan aangepast worden aan uw persoonlijke wensen. Het is ook mogelijk om de fly-drive te combineren met een van de cruises door de Inside Passage.
Wilt u hierover meer weten? Stuur ons dan een bericht met uw wensen of bel ons op +31 10 295 0126 voor overleg of afspraak. Wij kunnen u ook bellen, vul hiervoor dan het bel-me-bericht in.

Compensatie CO2-uitstoot

Als compensatie voor de CO2-uitstoot van onze reizigers, doneert Beluga Adventures sinds 01 januari 2020 bomen aan Trees for All voor projecten in Nederland voor herstel en aanleg van klimaatbestendig bos en voor projecten op Borneo, Madagaskar en in Zuid-Amerika waar ook bossen hersteld worden om het leefgebied van dieren zoals Orang-oetans en poema’s te verbeteren.
Lees hier meer over Trees for All en hun projecten.

Terug naar boven