Ga naar inhoud

Expeditiecruise Verborgen plekjes langs de kust van Alaska

:alttitle:

Expeditiecruise Verborgen plekjes langs de kust van Alaska

Met het kleinschalige schip Kruzof Explorer wordt een 10-daagse reis door de fameuze Inside Passage gemaakt. U vaart door dit prachtige natuurgebied dat rijk aan wild is, zoals zeeleeuwen, zeeotters, walvissen, zeevogels en natuurlijk de Amerikaanse zeearend. U vaart in het Glacier Bay NP langs immense, diepblauwe gletsjerfronten waarvan regelmatig stukken afkalven. Ook wordt er op op plaatsen aangelegd waar u cultuur snuiven, zoals bijvoorbeeld van de Haida- en Tlingitcultuur.
Ieder eiland, iedere waterweg heeft zijn eigen charme. De reis begint in Sitka en eindigt in Ketchikan.
Gaat u mee op zoek naar avontuur, natuur en cultuur?

Als u deze reis kiest

 • Expeditiecruise op basis van volpension.
 • Inclusief regelmatig (land)excursies.
 • Max. 12 passagiers // internationaal gezelschap.
 • Engelssprekende gids.
 • Verlenging in Alaska en Canada is mogelijk.

Impressies

 • Een van de gletsjers onderweg.
  1/13

  Een van de gletsjers onderweg.

 • Straatje in Sitka, Alaska.
  2/13

  Straatje in Sitka, Alaska.

 • Onderduikende Bultrug in Frederick Sound
  3/13

  Onderduikende Bultrug in Frederick Sound

 • Mooie vergezichten vanaf het schip.
  4/13

  Mooie vergezichten vanaf het schip.

 • Een van de vele verlaten strandjes in de Inside Passage.
  5/13

  Een van de vele verlaten strandjes in de Inside Passage.

 • Zeekoeten.
  6/13

  Zeekoeten.

 • Jonge Amerikaanse zeearend.
  7/13

  Jonge Amerikaanse zeearend.

 • Springende Bultrug.
  8/13

  Springende Bultrug.

 • Voor de gletsjer liggen ontelbare zeehonden op het ijs.
  9/13

  Voor de gletsjer liggen ontelbare zeehonden op het ijs.

 • Een zeehond die aan het uitrusten is op een ijsschots in de Tracy Armfjord.
  10/13

  Een zeehond die aan het uitrusten is op een ijsschots in de Tracy Armfjord.

 • Amerikaanse zeearenden op een stuk afgebroken gletsjerijs.
  11/13

  Amerikaanse zeearenden op een stuk afgebroken gletsjerijs.

 • Bruine beren langs de oever van de fjorden, in Glacier Bay NP.
  12/13

  Bruine beren langs de oever van de fjorden, in Glacier Bay NP.

 • Mendenhallgletsjer nabij Juneau.
  13/13

  Mendenhallgletsjer nabij Juneau.

Dag tot dag

 • Sitka

  De scheepsreis begint in Sitka. Voordat u aan boord gaat heeft u nog enige tijd om dit plaatsje te verkennen. Er is een natuurhistorisch museum en er staan veel totempalen, die door de oorspronkelijke bewoners van het gebied, de Tlingit-indianen zijn gemaakt.

  Aan het einde van de middag inschepen en vertrek voor een mooi avontuur.

 • West Chichagof en Pelican

  Als u wakker wordt, vaart het schip langs de kust van de eilanden Kruzof en Chicagof. De zo goed als ongerepte kustlijn wordt gesierd door prachtige kliffen, smalle doorgangen en torenhoge regenwouden. Langs de oevers van de inham naar Pelican zijn regelmatig Bruine beren en andere dieren te zien. Daar waar mogelijk worden zodicas en kajaks te water gelaten om het gebied van naderbij te bekijken.
  Aan het einde van de inham ligt het vissersdorpje Pelican. Hier zal het schip aanleggen en kunt u kennismaken met deze kleine gemeenschap met ca. 60 inwoners.

 • Glacier Bay NP

  Glacier Bay NP is het beroemdste natuurpark van Alaska. Hier eindigen kolossale gletsjers met torenhoge ijswanden in de fjorden. Van deze gletsjers, zoals de Margeriegletsjer, kalven regelmatig grote brokken af die dan met een hoop kabaal in het water storten. Een geweldig spektakel om mee te maken!
  In de zomer is dit het fourageergebied van honderden Bultruggen. Ze kunnen dan ook ieder moment opduiken en misschien wel uit het water opspringen. Zaak dus om veel tijd aan dek door te brengen. Heeft u het geluk een springende Bultrug te zien?
  South Marble Island is een broedgebied van papegaaiduikers en talloze andere vogels. Het is tevens het leefgebied van o.a. wolven, beren en elanden.

 • Admiralty

  Admiralty Bay wordt door de Tlingit "Kootznoowoo" genoemd, hetgeen "Fort van de beer" betekent. Een zeer toepasselijke naam, want op het eiland komen enorm veel beren voor. Verder is er een grote nestelende populatie Amerikaanse zeearenden en in de bossen leven tevens Sitkaherten.
  Dit gebied met ondiepe vaarwegen is door maar weinig schepen te bereiken, maar voor de kleine Kruzof Explorer is dit geen enkel probleem. Ook hier worden de zodiacs en kajaks waar mogelijk te water gelaten voor een mooi avontuur op het water en aan land.

 • Tracy Arm

  In zuidelijke richting varend door de Stephens Passage komt het schip in Tracy Armfjord, die omsloten wordt door indrukwekkende granieten kliffen. De Noordelijke en Zuidelijke Sawyergletsjer, een tweelinggletsjer eindigt achterin de fjord met een indrukwekkende ijsmuur. Op de afgekalfde brokken ijs liggen regelmatig zeehonden. In de bossen langs de oevers leven beren, wolven, herten en er broedt een bijzonder lid van de Alkenfamilie, namelijk de Duifzeekoet.

 • Frederick Sound

  In de Frederick Sound zullen (bijna) zeker weer Bultruggen opduiken. Het water is er rijk aan krill en haring, waardoor het een van de beste plekken is om deze grote walvissen te observeren en te fotograferen. Andere zeezoogdieren die hier te vinden zijn, zijn Orka's, Stellers zeeleeuwen, Dall bruinvissen en Gewone zeehonden. Uiteraard zijn er ook grote aantallen zeevogels op zoek naar de, door de walvissen achtergelaten, restjes.
  Maar er wordt vandaag ook weer aan land gegaan, waar u een wandeling kunt maken over een pad door het regenwoud dat uitkomt bij de natuurlijke warmwaterbronnen van Baranof. Als u wilt, kunt u bad nemen in het warme water met uitzicht op de prachtige wildernis.

 • Prince of Wales Island

  De reis gaat verder zuidwaarts door Straat Chatham met wederom een rijkdom aan zeezoogdieren naar het eiland Prince of Wales. Op dit eiland leeft een enorm aantal Zwarte beren, Sitka-herten (met zwarte staart) en wolven. Er zijn talloze baaien en inhammen waarin de Kruzof Explorer voor anker kan gaan en zodiacs en kajaks te water kunnen worden gelaten.
  Russische, Britse, Spaanse en Franse ontdekkingsreizigers uit de 18e eeuw hadden weinig belangstelling voor het eiland. Dit veranderde eind van de 19e eeuw toen bekend werd dat zich hier rijke goudaders bevonden. Na de "goudkoorts" ging de belangstelling tussen 1970 en 1990 naar de kaarsrechte stammen van de sparren, die hier rijkelijk groeien. Er zijn in die tijd veel bomen gekapt. Tegenwoordig ligt de focus op de commerciële visserij waarbij het plaatsje Klawock een grote rol speelt.

 • Klawock

  Klawock is een klein plaatsje met circa 800 inwoners, ooit ontstaan als een zomervisserskamp van de Tlingitbevolking en in 1868 uitgebreid met een handelspost en zalmzouterij. In het plaatsje staat een opmerkelijke verzameling van 21 totempalen. Tijdens de begeleide wandeling zal de gids er graag van alles over vertellen. Er zijn originele en replica's van totems uit het oude dorp Tuxekan. Ze zijn zeker de moeite waard om te bekijken en te fotograferen.

 • Dall

  Verder zuidwaarts vaart het schip tussen de oostkust van Dall en de westkust van Prince of Wales door. Op het eiland Dall wonen slechts een twintal mensen. Dit in tegenstelling tot zo'n twee tot drieduizend jaar geleden, toen er Haida-indianen leefden. Zij leefden in de grotten die ontstaan zijn in het karstgebergte.
  Het is een prachtig gebied om de laatste dag door te brengen. Er kan gekajakt worden of met zodiacs er opuit gegaan worden om zo het bijzondere landschap en de geschiedenis van de verlaten nederzetting Howkan te leren kennen.

 • Ketchikan

  Na het ontbijt eindigt de scheepsreis in Ketchikan, de "Zalmhoofdstad van de wereld". Er is een groepstransfer naar de centraal gelegen hotels en naar het vliegveld.
  Als u nog een nacht in Ketchikan blijft, kunt u de omgeving verkennen van deze plaats met slechts ca. 8000 inwoners. Geniet van het prachtige berglandschap en ga op zoek naar de vele totempalen (grootste verzameling totempalen ter wereld) die in zowel stad als in vier parken te vinden zijn.

Data & prijzen

Pagina bijgewerkt op 20 juni 2024
alaska-207
 • Reis van huis naar Sitka en terug vanaf Ketchikan of v.v.
 • Lokale belastingen en havengelden (ca. US$ 150).
 • Eventuele overnachtingen in Anchorage, Ketchikan en Sitka.

Benodigde vluchten, overnachtingen en verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook de benodigde vluchten en eventuele verlenging in Alaska en of Canada.
Heeft u interesse? Stuur ons een bericht met uw wensen of bel +31 10 295 0126 voor overleg of een afspraak op ons kantoor. Liever gebeld worden? Vult u dan het bel-me-bericht in. U wordt dan op het door u gewenste tijdstip door ons gebeld. We maken graag een voorstel voor u.

Compensatie CO2-uitstoot

Als compensatie voor de CO2-uitstoot van onze reizigers, doneert Beluga Adventures sinds 01 januari 2020 bomen aan Trees for All voor projecten in Nederland voor herstel en aanleg van klimaatbestendig bos en voor projecten op Borneo, Madagaskar en in Zuid-Amerika waar ook bossen hersteld worden om het leefgebied van dieren zoals Orang-oetans en poema’s te verbeteren.
Lees hier meer over Trees for All en hun projecten.

Terug naar boven