Ga naar inhoud

Expeditiecruise Zwerven door de Inside Passage

een reis vol verassingen

:alttitle:

Expeditiecruise Zwerven door de Inside Passage

Van Ketchikan tot Sitka door het indrukwekkende fjordengebied van de Inside Passage. Dagelijks wordt er aangelegd in en/of gevaren door de mooiste natuurgebieden op zoek naar beren, walvissen, vogels en andere dieren. Het landschap is overweldigend mooi, de mensen in kleine gemeenschappen intrigerend.
Gaat u mee aan boord van het kleine expeditiecruiseschip Baranof Dream?

Als u deze reis kiest

 • Expeditiecruise op basis van volpension.
 • Inclusief: veel wandelingen, kajakken.
 • Engelssprekende gids.
 • Max. 49 passagiers // internationaal gezelschap.
 • Verlenging in Alaska en/of in Canada is mogelijk.

Impressies

 • Één van de gletsjers in Glacier Bay NP.
  1/10

  Één van de gletsjers in Glacier Bay NP.

 • Vanaf het voordek Bultruggen kijken in de Frederick Sound.
  2/10

  Vanaf het voordek Bultruggen kijken in de Frederick Sound.

 • De bergen in de omgeving van Sitka.
  3/10

  De bergen in de omgeving van Sitka.

 • Bultruggen in de Frederick Sound.
  4/10

  Bultruggen in de Frederick Sound.

 • Een jonge Amerikaanse zeearend.
  5/10

  Een jonge Amerikaanse zeearend.

 • Kajakken in één van de baaien van Chichagof Island.
  6/10

  Kajakken in één van de baaien van Chichagof Island.

 • Per rubberboot langs de kust varen op zoek naar o.a. beren en het Sitkahert.
  7/10

  Per rubberboot langs de kust varen op zoek naar o.a. beren en het Sitkahert.

 • Gletsjerwand in Glacier Bay NP.
  8/10

  Gletsjerwand in Glacier Bay NP.

 • Één van de gletsjers in de Tracy Armfjord.
  9/10

  Één van de gletsjers in de Tracy Armfjord.

 • Een waterval in de Tracy Armfjord.
  10/10

  Een waterval in de Tracy Armfjord.

Dag tot dag

 • Ketchikan

  De scheepsreis begint in de zuidelijkste stad van Alaska, Ketchikan. Voor u aan boord gaat van de Baranof Dream, kunt de stad verkennen. Een wandeling door een van de vier parken met totempalen is een belevenis op zich.
  Na het inschepen vertrekt het schip richting Metlakatla.

 • Metlakatla, Misty Fjords

  Na het inschepen vertrekt het schip richting Metlakatla. Deze plaats werd in 1887 afgestaan door de Tlingit aan William Duncan. Na een dispuut met de kerkoverheid in Metlakatla in Canada verliet Duncan met een groep trouwe volgelingen (Tsimshianindianen), de stad in Canada en belandde uiteindelijk in Alaska, waar de groep zich vestigde. De nederzetting kreeg de naam Nieuw-Metlakatla. Het gebied werd door toedoen van Duncan het eerste en enige indianenreservaat in Alaska. In de loop van de tijd verdween de toevoeging Nieuw.
  Daarna vertrekt de Alaskan Dream naar het Misty Fjords National Monument. Het is een prachtig gebied met diepe fjorden omringd door steile bergen en dicht regenwoud. Het is het leefgebied van zwarte beren, Grizzly's, herten en berggeiten. In de fjorden worden ook vaak Bultruggen gezien.

 • Kasaan & Thorne Bay

  Rond 1900 verhuisden de meeste Kaigani Haida-indianen van hun woonplaats Skowl Arm naar de plaats die nu Kasaan heet. In de omgeving werden kopermijnen geopend. Dit betekende werk voor de indianen. Van de ca. 40 inwoners behoort ook nu nog ongeveer de helft tot de Haida-indianen.
  Tijdens een rondwandeling zult u het Chief Son-I-Hat Whale House bezoek. Het is het enige overgebleven Haidahuis in heel Alaska. Tevens staan hier drie historische totempalen.
  Hierna wordt een bezoek gebracht aan Thorne Bay. Deze gemeenschap is ontstaan vanuit een houthakkerskamp dat behoorde tot de Ketchikan Pulp Company. Van 1970 to 1980 was Thorne Bay het grootste houthakkerskamp ter wereld.

 • Wrangell

  Het huidige Wrangell ligt aan het water. Voordien hebben de Tlingitindianen op verschillende plaatsen langs de rivier Stikine gewoond. Petrogliefen ten noorden van Wrangell zijn stille getuigen van prehistorische bewoning van dit gebied.
  Met een jetboot wordt u meegenomen over de Stikine. In de bosrijke oevers leven beren die zich regelmatig aan de waterkant laten zien. Bij terugkomst is er een begeleide wandeling door de nederzetting waarbij onder andere het Chief Shakes Tribal House wordt bezocht.

 • Frederick Sound en Tracy Arm fjord

  Deze dag wordt aan boord doorgebracht, als het schip door de Frederick Sound vaart. Omdat dit gebied erg voedselrijk is, is het is DÉ plaats waar vaak Bultruggen foerageren en waar veel andere zeezoogdieren en zeevogels leven. Brothers Island waar langs gevaren wordt, is een pleisterplaats van Stellers zeeleeuwen. Daarna vaart men verder naar Tracy Arm fjord. De enorme granietenwanden die de fjord omgeven zijn indrukwekkend. Achter in de fjord komt een tweelinggletsjer naar beneden en eindigt met een enorme ijsmuur in de fjord. Met zodiacs zal nog dichterbij dit prachtige ijs te komen. Op de afgebroken stukken liggen vaak zeehonden te rusten. Ze zijn met de zodiacs meestal goed te benaderen.

 • Juneau

  Juneau is niet de bekendste stad van Alaska, maar is wel de hoofdstad. In eerste instantie was Sitka de hoofdstad, maar 1906 werd de Juneau de nieuwe hoofdstad van Alaska. De stad, genoemd naar ondernemer en goudzoeker Joe Juneau, ligt in een prachtige omgeving van hoge bergen en gletsjers. De Mendenhallgletsjer en Lemon Creekgletsjer liggen in de directe omgeving en zijn afkomstig van de Juneau IJskap.
  Een "rit" met de Mount Roberts Tram laat u genieten van de wijde omgeving. Daarna wordt u meegenomen naar Orca Point Lodge waar een heerlijk diner met onder andere krab en zalm wordt geserveerd.

 • Glacier Bay NP

  Al in 1925 kreeg Glacier Bay de status van Nationaal Monument. Een indrukwekkend fjordengebied met immense gletsjer, dat sinds 1979 op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. In 1994 is er een programma opgesteld waarbij in samenwerking met de Hoonah- en Tlingitindianen het gebied beheerd wordt. Vandaag gaat u onder leiding van een Tlingitgids het park in. Hij /zij zal u vertellen over de geschiedenis en over de verbondenheid van de stammen met de natuur.

 • Expeditiedag

  Op ontdekkingsreis door door Zuidoost-Alaska. Er zijn veel mogelijkheden:
  > Een wandeling langs de prachtige kustlijn,
  > Een stukje kajakken,
  > Er kunnen walvissen gespot worden, waar het schip een tijdje blijft ronddoberen,
  > Een wandeling door het oerbos,
  > Met een bootje langs de oevers op zoek naar dieren zoals Zwarte beren.

 • Sitka

  Na het ontbijt eindigt de scheepsreis in Sitka. Er is een groepstransfer naar de centraal gelegen hotels en naar het vliegveld.

BELANGRIJK

Het schip vaart steeds van Sitka naar Ketchikan en vervolgens van Ketchikan naar Sitka.

Data & prijzen

Pagina bijgewerkt op 10 april 2024
alaska-211
 • Reis van huis naar Sitka c.q. Ketchikan en v.v.
 • Lokale belastingen en havengelden (variërend van US$ 60 tot US$ 100).

Benodigde vluchten, overnachtingen en verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook de benodigde vluchten en eventuele verlenging in Alaska en/of in Canada.
Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Stuur ons een bericht met uw wensen of bel ons op +31 10 295 0126 voor overleg of afspraak. Wij kunnen u ook bellen, vul hiervoor dan het bel-me-bericht in.

Compensatie CO2-uitstoot

Als compensatie voor de CO2-uitstoot van onze reizigers, doneert Beluga Adventures sinds 01 januari 2020 bomen aan Trees for All voor projecten in Nederland voor herstel en aanleg van klimaatbestendig bos en voor projecten op Borneo, Madagaskar en in Zuid-Amerika waar ook bossen hersteld worden om het leefgebied van dieren zoals Orang-oetans en poema’s te verbeteren.
Lees hier meer over Trees for All en hun projecten.

Terug naar boven