Ga naar inhoud

Expeditiecruise Glacier Bay en Frederick Sound

fjorden, walvissen en gletsjers in Zuid-Alaska

:alttitle:

Expeditiecruise Glacier Bay en Frederick Sound

Deze reis laat u kennismaken met de ongekende schoonheid van Zuidoost-Alaska. Met het kleine expeditiecruiseschip Alaskan Dream worden allerlei mooie plaatsen aangedaan in de Inside Passage, een van de bekendste vaarroutes van Alaska. Sta op de uitkijk voor walvissen! U vaart dwars door het trekgebied van de Bultrug die vanuit warmere wateren in de rijke wateren van Alaska komen foerageren. Naast het dierenleven is het gebied ook rijk aan cultuur. De reizen beginnen in Juneau en eindigen in Sitka of beginnen in Sitka en eindigen in Juneau.
Kortom een reis die u niet snel zult vergeten!

Als u deze reis kiest

 • Expeditiecruises op basis van volpension.
 • Inclusief wandelingen, kajaktocht, rondleidingen in afgelegen dorpjes.
 • Engelssprekende gids.
 • Max. 40 passagiers // internationaal gezelschap.
 • Verlenging in Alaska en/of in Canada is mogelijk.

Impressies

 • Zeeotters drijven vaak in groepjes bij elkaar.
  1/13

  Zeeotters drijven vaak in groepjes bij elkaar.

 • Petersburg.
  2/13

  Petersburg.

 • Het typische landschap van de Inside Passage.
  3/13

  Het typische landschap van de Inside Passage.

 • Met de zodiacs naar de wal.
  4/13

  Met de zodiacs naar de wal.

 • Opduikende Bultruggen.
  5/13

  Opduikende Bultruggen.

 • Langs een groot deel van de Inside Passage eindigen gletsjers in de fjorden.
  6/13

  Langs een groot deel van de Inside Passage eindigen gletsjers in de fjorden.

 • De Kuifpapegaaiduiker is een van de veel voorkomende zeevogels in dit gebied.
  7/13

  De Kuifpapegaaiduiker is een van de veel voorkomende zeevogels in dit gebied.

 • Amerikaanse zeearend in de bosrand.
  8/13

  Amerikaanse zeearend in de bosrand.

 • Een weids landschap nodigt uit tot wandelen.
  9/13

  Een weids landschap nodigt uit tot wandelen.

 • Beer aan de bosrand langs de fjord.
  10/13

  Beer aan de bosrand langs de fjord.

 • Kajakken in de rustige baaien is een heerlijke ontspanning.
  11/13

  Kajakken in de rustige baaien is een heerlijke ontspanning.

 • Petersburg.
  12/13

  Petersburg.

 • Natuurhistorisch Sheldon Jackson Museum
  13/13

  Natuurhistorisch Sheldon Jackson Museum

Dag tot dag

 • Sitka

  Deze reis begint met een rondleiding door Sitka, de eerste hoofdstad van Alaska. In het begin van de 20e eeuw werd Sitka minder belangrijk omdat de walvisvaart afliep en de goudkoorts langzaam terugliep. Daarom werd in 1906 besloten om de overheid te verplaatsen naar Juneau. De tocht brengt u naar het natuurhistorisch Sheldon Jackson Museum en St. Michael's Kathedraal. Daarna wordt u meegenomen op een luxe excursieboot waarmee de Sitka Sound verkend wordt. Het is uw eerste kennismaking met het indrukwekkende landschap en hopelijk enkele zeezoogdieren en zeevogels.
  Aan het einde van de middag scheept u in aan boord van de Alaskan Dream en gaat u op weg over de vele waterwegen van de Inside Passage.

 • Wilderness Bay & Kake

  's Ochtends wordt een mooie plek opgezocht in een baai aan de noordzijde van Kuiu of Kupreanof. Hier kunt u een kajaktocht maken of eens een tocht proberen met de smalle 1-pers. kano (skiff) of een wandeling maken langs de waterlijn of door de bossen.

  's Middags wordt naar Kake gevaren. Op de plaats waar nu de nederzetting Kake is, leefden al duizenden jaren Tlingitindianen. In de tijd dat Alaska in Russische handen was, leefden de indianen zoals zij altijd gedaan hadden. Toen Alaska overging in Amerikaanse handen, ging het er duidelijk anders aan toe: tot aan volledige vernietiging van drie nederzettingen toe.
  Inmiddels zijn de meeste Tlingit teruggekeerd naar Kake. U kunt hier zien hoe totempalen gemaakt worden. In Kake staat één van de hoogste totempalen ter wereld. Tijdens de tocht door de nederzetting wordt er een tradionele dans ten tonele gebracht, kunt u een zalmkwekerij bezoeken en op zoek gaan naar beren vanaf de speciale uitkijkpost.

 • Wrangell & Petersburg

  Het huidige Wrangell ligt aan het water. Voordien hebben de Tlingitindianen op verschillende plaatsen langs de rivier Stikine gewoond. Petrogliefen ten noorden van Wrangell zijn stille getuigen van prehistorische bewoning van dit gebied.
  Er is een begeleide wandeling door de nederzetting waarbij onder andere het Chief Shakes Tribal House wordt bezocht.

  Al ver voor onze jaartelling hadden mensen ontdekt dat de noordelijke punt van het eiland Mitkof een goede plaats was om te wonen. Petrogliefen en overblijfselen van visvallen zijn de stille getuigen van deze bewoning. Van latere data zijn is de zomerverblijven van de Tlingit. Ook zij werden aangetrokken door de enorme visrijke wateren bij het eiland.
  Maar ook Noorse immigranten werden aangetrokken door dit gebied. In het fjordenlandschap voelden zij zich ongetwijfeld onmiddellijk thuis. Het is aan onder andere de Noorse immigrant en ondernemer Peter Buschmann te danken dat op deze plaats een visverwerkingsfabriek en een werf gebouwd werden. De plaats is uiteindelijk naar hem vernoemd. Ook nu nog speelt de visindustrie een grote rol in het dagelijks leven van de ca. 3000 inwoners.
  In de Sons of Norway Hall wordt een folkloristische dans voor u opgevoerd. Daarna kunt u de het stadje op eigen gelegenheid verkennen.

 • Thomas Bay

  Thomas Bay is een locatie die veel voorkomt in de verhalen van de goudzoekers. In de omgeving is veel goud en kwarts gevonden. Voordat de goudzoekers kwamen bestond er al een Tlingitdorp. Het dorp is in 1750 weggeslagen door een grote aardverschuiving, waardoor het complete dorp werd verwoest en circa 500 inwoners omkwamen. Daarom staat het ook wel bekend als de "Bay of death". Langs de dichtbeboste oevers worden regelmatig zwarte beren gezien. Er zijn verschillende wandelmogelijkheden in dit gebied. Zo kunt u o.a. naar een morene lopen van de teruggetrokken Bairdgletsjer.

 • Tracy Armfjord & Orca Point Lodge

  Zuidelijk door de Stephens Passage komt u in Tracy Armfjord. Een prachtige fjord met een tweelinggletsjer die achterin de fjord in een indrukwekkende ijsmuur eindigt. Met zodiacs zal hier worden rondgevaren op zoek naar zeehonden die op afgebroken ijsbrokken liggen te rusten. Tracy Armfjord heeft de typische U-vorm van een door gletsjers uitgesleten dal. Enorme granietenwanden omsluiten de waterweg.
  De tweelinggletsjer bestaat uit de Noordelijke en Zuidelijke Swayergletsjer. In het omliggende gebied leven beren, wolven en herten. Op de hoger gelegen gedeelten broeden o.a. Duifzeekoeten.
  Daarna gaat u met het schip naar Orca Point Lodge voor een diner met de specialiteiten van dit gebied: krab en ander zeefruit.

 • Glacier Bay

  Het Glacier Bay NP omvat niet alleen de bekendste gletsjers van Alaska maar ook een omvangrijk natuurgebied waar Tlingit- en Hoonah-indianen leefden en nog leven. Na de tocht met het schip langs het indrukwekkende gletsjerfront wordt u door een een Tlingitgids meegenomen aan land. Hier leert u over de gewoonten en manier van leven van de indianen.

 • Lisianski & Pelican

  Zodra men vaart tussen de eilanden Yakobi en Chichagof komt u bij Lisianski. Een inham, waar men in kan varen. Aan beide zijden heeft u prachtig uitzicht op het landschap en is er een goede kans op het zien van bruine beren en andere dieren. Aan het einde van de inham ligt Pelican. Een klein vissersdorp met ongeveer 60 inwoners. Een bezoek aan dit dorp is zeker een mooie afsluiter van de reis.

 • Juneau

  De scheepsreis eindigt in Juneau. Na het ontbijt gaat u van boord. Er is een groepstransfer naar de centraal gelegen hotels en de luchthaven.

Belangrijk

Het schip begint de eerste reis in Juneau en eindigt in Sitka, de volgende reis wordt in tegengestelde richting uitgevoerd en begint dus in Sitka en eindigt in Juneau.

Data & prijzen

Pagina bijgewerkt op 20 juni 2024
alaska-208
 • Reis van huis naar Sitka c.q. Juneau en v.v.
 • Lokale belastingen en havengelden (afhankelijk van huttype, indicatie van US$ 60 tot US$ 150).
 • Benodigde overnachtingen in Anchorage, Juneau en Sitka.

Benodigde vluchten, overnachtingen en verlenging

Indien gewenst, verzorgen wij ook de benodigde vluchten en eventuele verlenging in Alaska, Canada en/of IJsland.
Heeft u ideeën en wilt u een offerte of heeft u nog geen idee en wilt u advies?
Stuur ons uw wensen of bel +31 10 295 0126 voor overleg of een afspraak op ons kantoor. Wij kunnen u ook bellen, vul hiervoor dan het bel-me-bericht in.

Compensatie CO2-uitstoot

Als compensatie voor de CO2-uitstoot van onze reizigers, doneert Beluga Adventures sinds 01 januari 2020 bomen aan Trees for All voor projecten in Nederland voor herstel en aanleg van klimaatbestendig bos en voor projecten op Borneo, Madagaskar en in Zuid-Amerika waar ook bossen hersteld worden om het leefgebied van dieren zoals Orang-oetans en poema’s te verbeteren.
Lees hier meer over Trees for All en hun projecten.

Terug naar boven