Ga naar inhoud

Groepsreis Wandelen op Ammassalik

een actieve reis in Oost-Groenland

:alttitle:

Groepsreis Wandelen op Ammassalik

Een wandelreis over het eiland Ammassalik betekent wandelen door een ruig berglandschap met besneeuwde toppen, hier en daar een gletsjer die zich een weg baant naar een van de vele fjorden, die diep in het land snijden. In de fjorden drijven steevast ijsbergen in alle soorten en maten, de kleur variërend van helderwit tot azuurblauw. Tijdens de wandelingen gaat u door lieflijke valleien met volle kleurrijke bloemen, beklimt u passen vanwaar u de mooiste uitzichten heeft en verblijft u in kleine Inuitdorpen waar u kennismaakt met de lokale bevolking en hun gebruiken.

De reis in het kort

De reis begint met een vlucht vanaf Reykjavík naar Kulusuk, waar u de komende nacht verblijft. Hier ontmoet u ook de groep. De volgende dag is de boottransfer naar Karele fjord, onderweg kunnen er mogelijk walvissen (Bultrug en Dwergvinvis) gezien worden. De komende twee nachten verblijft u in het tentenkamp. Van hieruit worden twee dagen wandelingen gemaakt. De komende dagen wandelt u van tentenkamp naar tentenkamp. Onderweg heeft u prachtig uitzicht over de bergen, de valleien en de met ijs gevulde fjorden. Op dag 11 is de laatste wandeling naar Tasiilaq. Hier wordt u met een bootje terug naar Kulusuk gebracht, waar u overnacht in het hostel. De volgende morgen vertrekt u per lijnvlucht naar Reykjavík.

Als u deze reis kiest

  • Groepstrektocht met bagagevervoer van kamp naar kamp.
  • Wandelingen per dag 5-8 uur, max. hoogteverschil 1.000 m, totaal af te leggen afstand ca. 140 km.
  • Prachtig berglandschap met toendra, gletsjers, fjorden en ijsbergen.
  • Verblijf in hostel, hut en tent.
  • Engels- en Franssprekende reisleiding // internationaal gezelschap.
  • Min. 05 / max. 14 deelnemers.
  • Deze reis wordt niet in 2022 aangeboden.

Impressies

  • Kamperen aan de rand van een gletsjer.
    1/13

    Kamperen aan de rand van een gletsjer.

  • 's Zomers zorgen voor bloeiende planten voor veel kleur.
    2/13

    's Zomers zorgen voor bloeiende planten voor veel kleur.

  • Toendra en bergruggen bij Kulusuk, Groenland.
    3/13

    Toendra en bergruggen bij Kulusuk, Groenland.

  • Karresporen leiden de bergen in.
    4/13

    Karresporen leiden de bergen in.

  • IJsbrokken op het strand afkomstig van de gletsjers in de omgeving van Kulusuk.
    5/13

    IJsbrokken op het strand afkomstig van de gletsjers in de omgeving van Kulusuk.

  • Sledehond.
    6/13

    Sledehond.

  • Vanaf de bergen kijkt u uit over zee vol met ijsbergen, Oost-Groenland.
    7/13

    Vanaf de bergen kijkt u uit over zee vol met ijsbergen, Oost-Groenland.

  • Met de boot langs gletsjerfronten.
    8/13

    Met de boot langs gletsjerfronten.

  • Tasiilaq (Ammassalik).
    9/13

    Tasiilaq (Ammassalik).

  • De binnenhaven van Tasiilaq.
    10/13

    De binnenhaven van Tasiilaq.

  • Immense ijsbergen drijven voor de kust langs.
    11/13

    Immense ijsbergen drijven voor de kust langs.

  • Het ruige landschap van Oost-Groenland.
    12/13

    Het ruige landschap van Oost-Groenland.

  • Fjorden en gletsjers rond Ammassalikeiland, Groenland.
    13/13

    Fjorden en gletsjers rond Ammassalikeiland, Groenland.

Dag tot dag

  • Reykjavík - Kulusuk

    De reis begint met een vlucht vanaf het lokale vliegveld bij Reykjavík. Met Air Iceland vliegt u naar Kulusuk op Oost-Groenland. Hier ontmoet u de andere deelnemers, de gids wacht de groep op op het vliegveld in Kulusuk.
    Al direct wordt de eerste wandeling in de omgeving van Kulusuk gemaakt. Het dorpje van kleurrijke houten huisjes ligt in een beschutte baai en kijkt uit op de Mittivakkatgletsjer. In de winter worden hier nog veel honden gebruikt om de sleden te trekken. In de zomer liggen ze aan de ketting, alleen de jonge en zwangere honden lopen los.
    Overnachting in hostel op basis van volpension.

  • Karalefjord

    In de ochtend wordt de groep met een bootje opgehaald voor de transfer (ca. 2 uur) naar het eerste kamp in de Karalefjord. Het kamp ligt in een indrukwekkend landschap van steile bergen en immense gletsjers. Na aankomst worden de tenten opgezet en er wordt wat gegeten en gedronken. Daarna is het tijd voor een stevige wandeling naar een van de achterliggende bergtoppen voor een panoramisch uitzicht over de omgeving.
    Overnachting in tenten.
    Duur wandeling: ca. 4 uur.

  • Karalefjord en Karalegletsjer

    Na een goede nachtrust en een goed ontbijt is het tijd voor de volgende wandeling naar de Karalegletsjer die achterin de fjord in het water eindigt met een indrukwekkende ijsmuur. Met enige regelmaat kalven er grote stukken af, die dan als ijsberg de fjord verder afdrijven. Soms stranden ze of vallen uiteen waardoor de stranden vol liggen met honderden jaren oud ijs.
    Voor wie van een drankje "on the rocks" houdt, is hier de gelegenheid om op zo'n mooie plek de lunch te nuttigen onder het genot van een drankje.
    De wandeling eindigt bij het kamp waar gezamenlijk het avondeten gemaakt en genuttigd wordt.
    Overnachting in tenten.
    Duur wandeling: 6 tot 7 uur.

  • Nunartivaq

    Vandaag verlaat de groep de Karale Fjord en gaat de wandeling verder langs de kust en over de pas in de berg Nunartivaq, een gebied met kleurrijke rotsformaties. Het uitzicht is wederom schitterend! De wandeling eindigt met een afdaling naar een kleine vallei vol met oude keien, niet ver van een prachtig strand. Hier wordt, nadat het bootje met bagage is gearriveerd, het kamp opgezet.
    Duur wandeling: 6 tot 7 uur.

  • Richting het zuidwesten

    Behoefte aan een frisse start van de dag? Neem dan een duik in de fjord. De kick van deze duik kunt u goed gebruiken voor de intensieve wandeling van vandaag. De tocht gaat over enkele berghellingen, richting het zuidwesten, via de Ikateqstraat, een nauwe doorgang tussen het vasteland en het eiland Qianarteq. Vervolgens komt u aan in een vallei met een oud, verlaten militair vliegveld uit de Tweede Wereldoorlog. Hier wordt het kamp opgezet.
    Duur wandeling: 6 tot 7 uur.

  • Ikateq - Tunup Kua vallei

    De tocht van vandaag gaat via de Ikateqstraat naar de Tunufjord. Een ontspannen wandeling waarbij de vermoeidheid van gisteren verdwijnt. Wel moet er in Tunu een grote gletsjerrivier die in vele takken naar de zee stroomt, doorwaadt worden. Echt verfrissend! Hierna gaat de wandeling verder naar de Tunup Kuavallei, die omzoomd wordt door hoge, steile granietbergen. Na het opzetten van het tentenkamp zal de maaltijd zeker goed smaken.
    Duur wandeling: 6 tot 7 uur.

  • Tunup Kua vallei - Tasiilap Nua vallei

    Vandaag gaat de wandeling landinwaarts, door de Tunup Kuavallei over een bergpas naar de Tasiilaq Nuavallei aan de oever van de nauwe en lange Tasiilaqfjord, die omgeven is door granieten bergwanden met pieken tot 1500 meter hoogte. Het avontuurlijke element vandaag is het oversteken van een gletsjertong. Hierbij zullen de wandelstokken zeker van pas komen. Overnachting langs de oever van de fjord.
    Duur wandeling: 6 tot 7 uur.

  • Tasiilaq fjord

    Verder wandelen tot achterin de fjord. Onderweg zal u door een paar kleine stroompjes moeten, maar deze zijn kinderspel in vergelijking met de doorwading die u eerder heeft gedaan. Het kamp wordt opgezet in een zijvallei, genaamd Tasiilap kua. De rivier die hier voorbij stroomt, zorgt voor vers water. Hier wordt voor de laatste keer deze reis het tentenkamp opgezet.
    Duur wandeling: 6 tot 7 uur.

  • Tasiilaq berghut

    Na het ontbijt en het inpakken van de tenten etc. is het tijd om de spullen op te pakken en naar de Tasiilaq-berghut te wandelen. Deze ligt op ongeveer 700 m hoogte in een bergketen met pieken boven de 2000 m. De wandeling begint eenvoudig, maar moet u over een steile wand van gletsjermorene wandelen. De beloning is wel een prachtig uitzicht over de omgeving. Overnachting in de berghut.
    Duur wandeling: ca. 5 uur.

  • Beklimming bergtop

    Deze dag staat in het teken van het genieten van het overweldigende berglandschap. De achterliggende bergtop is de bestemming voor de dagtocht van vandaag. Overnachting in de berghut.
    Duur wandeling: ca. 6 uur.

  • Tasiilaq fjord - Kulusuk

    Op deze laatste wandeldag wordt er terug gewandeld naar de oever van de fjord. Daar wacht het bootje om de groep terug te brengen naar Kulusuk. In de loop van de dag bent u terug in Kulusuk. Overnachting in slaapzakaccommodatie.
    Duur wandeling: 4 uur.
    Vaartijd: ca. 2 uur.

  • vlucht Kulusuk - Reykjavík

    ’s Ochtends is er een rondleiding door het Kulusukmuseum dat gerund wordt door een Groenlandse familie. Hierna is het afscheid nemen en terugvliegen naar IJsland. Einde van de reis.

Vervoer, verblijf en moeilijkheidsgraad

De transfers per boot worden uitgevoerd door lokale vissers. U hoeft dus geen grote afstanden met bagage af te leggen, behalve die tussen boot en overnachtingsplaats. Vanuit de overnachtingsplaats worden korte of langere dagwandelingen gemaakt. Overnachtingen op Groenland zijn op basis van volpension en in meerpersoonskamers.
Dagelijks worden er wandelingen van 5 tot 8 uur gemaakt. De totale wandelafstand gedurende de reis is circa 140 kilometer. Het is heuvelachtig tot bergachtig terrein en zo nu en dan moeten er hoogteverschillen worden overbrugd van ca. 1000 m. Er zijn geen wandelpaden, hier en daar is er een spoor dat gevolgd kan worden. Een goede gezondheid en conditie is een vereiste voor deze tocht.

Data & prijzen

Pagina bijgewerkt ops 9 maart 2022
groenland-403

De prijzen zijn inclusief

  • Lijnvlucht Air Iceland Reykjavík - Kulusuk en v.v.
  • Vluchten in de goedkoopste klasse, incl. belastingen en toeslagen.
  • Per persoon 1x ruimbagage en 1x handbagage.
  • Wandelreis met bagagevervoer o.l.v. Engels- Franssprekende gids.
  • 1 overnachting in hostel op indeling in meerpersoonkamer op basis van volpension.
  • 8 overnachtingen op indeling in 2-pers. tent op basis van volpension.
  • 2 overnachtingen in berghut op indeling in slaapzakaccommodaties op basis van volpension.
  • Genoemde boottransfers aan het begin en einde van de trektocht.
  • Bagagetransfers tussen de kampen.
  • Beluga informatieboekje.
  • Compensatie CO2-uitstoot.

De prijzen zijn exclusief

  • Reis van huis naar Reykjavík en terug.
  • Benodigde transfer van Kelfavík naar Reykjavík en v.v.
  • Benodigde overnachtingen op IJsland voor en na de reis.
  • Eventuele verhoging van toeslagen en/of belastingen.
  • Eventuele toeslag indien de goedkoopste vluchtklasse niet meer beschikbaar is.
  • Maaltijden en (fris)drankjes op IJsland.
  • (alcoholische) drankjes op Groenland.
  • Verzekeringen.
  • Fooien & uitgaven van persoonlijke aard.
  • Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) € 5,00 per persoon.
  • Bijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR) € 2,50 per boeking.
  • Reserveringskosten (€ 25,00 per boeking).

Benodigde vluchten, transfers, overnachtingen en eventuele verlenging op Groenland en/of IJsland

Indien gewenst, verzorgen wij tevens de benodigde vluchten, transfers en overnachtingen. Deze reis ook te verlengen met een individueel verblijf op Groenland of IJsland of te combineren met een andere reis op IJsland.
Heeft u interesse en wilt u een voorstel? Stuur ons een bericht met uw wensen, bel + 31 10 295 0126 of vul een bel-me-bericht in. Wij bellen u dan op het gewenste tijdstip.

Compensatie CO2-uitstoot

Als compensatie voor de CO2-uitstoot van onze reizigers, doneert Beluga Adventures sinds 01 januari 2020 bomen aan Trees for All voor projecten in Nederland voor herstel en aanleg van klimaatbestendig bos en voor projecten op Borneo, Madagaskar en in Zuid-Amerika waar ook bossen hersteld worden om het leefgebied van dieren zoals Orang-oetans en poema’s te verbeteren.
Lees hier meer over Trees for All en hun projecten.

Terug naar boven