Notice: Undefined index: og_title in /var/www/vhosts/belugareizen.nl/acc.belugareizen.nl/site/assets/cache/FileCompiler/site/modules/markupseo/MarkupSEO.module.php on line 381

Notice: Undefined index: og_description in /var/www/vhosts/belugareizen.nl/acc.belugareizen.nl/site/assets/cache/FileCompiler/site/modules/markupseo/MarkupSEO.module.php on line 383

Notice: Undefined index: custom_head in /var/www/vhosts/belugareizen.nl/acc.belugareizen.nl/site/assets/cache/FileCompiler/site/modules/markupseo/MarkupSEO.module.php on line 507

Notice: Undefined index: custom_body in /var/www/vhosts/belugareizen.nl/acc.belugareizen.nl/site/assets/cache/FileCompiler/site/modules/markupseo/MarkupSEO.module.php on line 513
Meerdaagse sneeuwscootertocht Oostkust Spitsbergen Ga naar inhoud

Meerdaagse sneeuwscootersafari oostkust Spitsbergen

een actieve winterreis door het ruige landschap

:alttitle:

Meerdaagse sneeuwscootersafari oostkust Spitsbergen

Een kort arrangement waarbij u toch helemaal naar de oostkust van Spitsbergen rijdt. Een 20 km uit de kust staat een eenvoudige hut die uw onderkomen voor twee nachten is. De tussenliggende dag wordt een tocht gemaakt langs de kust. Het is in de winter een van de beste plaatsen om ijsberen te zien.

De reis in het kort

Tijdens deze korte reis doorkruist u het binnenland van Spitsbergen. Door mooie valleien, over gletsjers en hoge passen naar de ruige oostkust. Het is geen makkelijke tocht, want u zit lang achtereen op de sneeuwscooter in soms zeer koude omstandigheden. Maar als beloning komt u aan de zelden bezochte oostkust. Op het pakijs zwerven vaak ijsberen rond. Om de dieren hier te zien, is alleen de tocht al waard.
U legt in drie dagen totaal 350 tot 400 km af.

Als u deze reis kiest

 • Meerdaagse sneeuwscootertocht.
 • Overnachtingen in hut op basis van volpension.
 • Min. 03 / max. 06 deelnemers // internationaal gezelschap // Tegen meerprijs is met 02 deelnemers ook mogelijk.
 • Minimum leeftijd voor deelname is 15 jaar.
 • Verlenging op Spitsbergen of in Noorwegen is mogelijk.

Impressies

Draai het scherm voor een betere ervaring
 • Overnachten aan de Oostkust. Sneeuwscootertocht naar de oostkust van Spitsbergen. Foto: de Kroesen
  1/1

  Overnachten aan de Oostkust. Sneeuwscootertocht naar de oostkust van Spitsbergen. Foto: de Kroesen

Dag tot dag

 • Longyearbyen - oostkust

  Na het ontbijt wordt u rond 09.00u opgehaald. Voor u op de sneeuwscooters gaat, krijgt u eerst instructie en wordt de kleding gepast. Ondertussen laadt de gids alle benodigdheden op de sleden. Daarna gaat u onder leiding van de gids op pad. De rit gaat over de bevroren fjorden, door besneeuwde valleien en gletsjers. Aan het einde van de middag wordt de hut bereikt. Hier kunt u opwarmen en wordt u getrakteerd op een heerlijke maaltijd. Overnachting aldaar. Als het donker is, kan er noorderlicht te zien zijn.
  Afstand ca. 100 km.

 • Aan de oostkust

  Na het ontbijt wordt met de gids de plannen voor vandaag doorgenomen. De rit gaat verder richting het noordoosten. Hier treft u bevroren zee-ijs in de Storfjorden. Afhankelijk van de ijscondities, zal men verder trekken richting Dunér, een gebied waar soms IJsberen gezien worden. De hele dag bent u buiten op zoek naar IJsberen en zeehonden en kunt u het landschap bewonderen. Aan het einde van de middag zal via dezelfde weg terug worden gegaan naar de hut. Als het donker is geworden, is het zeker zaak om af en toe even buiten te kijken of er noorderlicht te zien is. Afstand 100 tot 140 km.

 • Oostkust - Longyearbyen

  Na het ontbijt wordt alles in gereedheid gebracht om naar Longyearbyen terug te keren. De route wordt bepaald door de weersomstandigheden. Maar als het kan, zal men nogmaals naar de oostkust rijden. Na deze ruim 140 km lange tocht komt u terug in Longyearbyen. Rond 17.00u bent u terug in Longyearbyen. Terugtocht naar Longyearbyen. Afstand 100 tot 140 km.

Accommodatie, besturen van de sneeuwscooters & weersomstandigheden

Accommodatie
Niet ver van Agardhdalen bij de oostkust staat een hut. Het is een simpel onderkomen, waar u in eigen slaapzak overnacht. Maaltijden worden gezamenlijk bereid en genuttigd. U verblijft hier twee nachten. 
Een slaapzak kan gehuurd worden voor NOK 500.

Besturen van de sneeuwscooters
> Voor het besturen van een sneeuwscooter dient u in het bezit te zijn van een geldig auto- of motorrijbewijs.
> Uw rijbewijs dient u ook ter plaatse te overleggen.
> Vanwege veiligheidseisen moet een groep met minimaal vier sneeuwscooters op pad.
> Personen zonder rijbewijs kunnen met eigen mededeelnemers meerijden als duopassagier.
> Minimum leeftijd voor deelname is 15 jaar.

Weersomstandigheden
Het programma is altijd onder voorbehoud. Sneeuw- en weersomstandigheden kunnen het noodzakelijk maken om routes aan te passen. Het kan een enkele keer zelfs voorkomen dat de tocht afgelast moet worden. Het is verstandig om na deze tocht nog minstens een dag op Spitsbergen te plannen als uitloopdag.

Data & prijzen

Pagina bijgewerkt op 11 augustus 2022
spitsbergen-711

De prijzen zijn inclusief

 • 03-daagse sneeuwscootertocht met Engelssprekende, bewapende gids.
 • 02 overnachtingen in hut op basis van volpension.
 • Gebruik sneeuwscooterpak, helm, laarzen en wanten.
 • Beluga informatieboekje.
 • Compensatie CO2-uitstoot.

De prijzen zijn exclusief

 • Reis van huis naar Longyearbyen en v.v.
 • (fris)drankjes.
 • Transfers.
 • Verzekeringen.
 • Fooien & uitgaven van persoonlijke aard.
 • Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) € 5,00 per persoon.
 • Bijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (CFR) € 2,50 per boeking.

Vluchten, aanvullende overnachtingen en of verlenging

Indien gewenst, kunnen wij de benodigde vluchten van Amsterdam, Brussel of Düsseldorf naar Longyearbyen en v.v. verzorgen. Zeker in de winter kunt u bijna nooit dezelfde dag doorvliegen naar uw eindbestemming. Een overnachting op de heen- en/of terugweg in Oslo is dan noodzakelijk. Ook deze overnachtingen evenals een eventuele verlenging op Spitsbergen en/of in Oslo of andere delen van Noorwegen kunnen wij voor u verzorgen.
Voor ideeën en prijzen van accommodaties en winterexcursies op Spitsbergen kunt u hier klikken.
Interesse? Bel +31 10 295 0126 voor overleg of afspraak, vul het bel-me-bericht in of stuur ons een bericht.

Compensatie CO2-uitstoot

Als compensatie voor de CO2-uitstoot van onze reizigers, doneert Beluga Adventures sinds 01 januari 2020 bomen aan Trees for All voor projecten in Nederland voor herstel en aanleg van klimaatbestendig bos en bomen voor het project “Herstel van de bossen op Borneo” het leefgebied van de Oerang-oetang.

Terug naar boven